Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο σανίδι του Εθνικού «ανεβαίνει»... ο Σάββας Ξηρός και προκαλεί αντιδράσεις

Στο σανίδι του Εθνικού «ανεβαίνει»... ο ...

Τι λέει ο ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και πρώην διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει την παράσταση «Ισορροπία του Nash», που βασίζεται σε βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου και  βασίζεται στο βιβλίο «Η Μέρα Εκείνη -1560 ώρες στην εντατική. Μια ιστορία για το δικό μας Γκουαντάναμο» του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού καθώς και στους «Δίκαιους» του Αλμπέρ Καμύ.

Το βιβλίο του Σάββα Ξηρού βασίζεται στα ημερολόγια του καταδικασθέντος, όπως κατέγραφε κατά τις ημέρες νοσηλείας του στον «Ευαγγελισμό».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής υποστηρίζει πως «η παράσταση δεν παίρνει θέση σχετικά με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και τονίζει πως «η Πειραματική Σκηνή είναι καλλιτεχνικό πεδίο έρευνας.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου:

«Ισορροπία του Nash  της Πηγής Δημητρακοπούλου
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ( -1)

Με αφορμή τους Δίκαιους του Αλμπέρ Καμύ, πρακτικά της δίκης της 17 Νοέμβρη, το βιβλίο του Σάββα Ξηρού Η μέρα εκείνη.., καθώς και λογοτεχνικά, ιστορικά και δημοσιογραφικά κείμενα, η Πηγή Δημητρακοπούλου με την ομάδα της επιχειρούν τη σύνθεση ενός νέου έργου για τους
αξιακούς κώδικες των ανθρώπων, τη δικαιοσύνη και την τρομοκρατία στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

* Ισορροπία του Nash: Ο όρος είναι δανεισμένος από τη Θεωρία των Παιγνίων.Αποτελεί ένα συνδυασμό στρατηγικών μεταξύ δύο αντίπαλων παικτών,του καθενός από τους οποίους η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη απόκριση σε εκείνη του άλλου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture