Το ιστιοφόρο "Caval Fort" εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο όπου έδενε το ferry boat
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της αποκόλλησης, ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ιστιοφόρου "Caval Fort" που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο όπου έδενε το ferry boat.
Όπως δήλωσε μιλώντας στο filodimos.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, οι απαιτούμενες άδειες εκδόθηκαν κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επιχείρηση της απομάκρυνσης του σκάφους.
Το ιστιοφόρο μήκους 14,90 μ. και πλάτους 3,44 μ. βρίσκεται σε βάθος 9 μέτρων. Είχε κατασχεθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από το Υπολιμεναρχείο Αιγίου και το Μάρτιο του 2013 διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία παρ'όλες τις προσπάθειες, τελικά είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να πάρει έμπλωρη κλίση και να βυθιστεί άμεσα, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε. που ανέλαβε την εργασία της απομάκρυνσης του σκάφους μετά από διαγωνισμό, πραγματοποίησε αυτοψία με τη συνδρομή επαγγελματιών δυτών. Το filodimos.gr είχε παρουσιάσει τότε αποκλειστικά πλάνα από το βίντεο της αυτοψίας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά.
Υπογραμμίζεται πως η ανέλκυση του ναυαγίου αποτελεί και ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για την τυχόν επαναλειτουργία πορθμειακής γραμμής, μιας και βρίσκεται σε σημείο που εμποδίζει οποιοδήποτε δρομολόγιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αχαϊα: Τροχαίο το πρωί στην Πατρών Αθηνών κοντά στο Αίγιο
Με επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου
Πηγή: filodimos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










