Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Ρέντφορντ και Νόλτε ως πεζοπόροι στο "Ταξίδι στην Αλαμπάμα" που κάνει πρεμιέρα 10 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα

Οι Ρέντφορντ και Νόλτε ως πεζοπόροι στο ...

Η φυσιολατρική κωμικών αποχρώσεων ταινία ήδη αρέσει στις ΗΠΑ και σημειώνει εμπορική επιτυχία

Μόλις μία εβδομάδα μετά την έξοδο της στις ΗΠΑ, βγαίνει από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «A Walk in the Woods – Ταξίδι στην Αλαμπάμα» σε σκηνοθεσία του Κεν Γουάπις με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, τον σχεδόν συνομήλικό του Νικ Νόλτε και την 56χρονη εκλεκτή Αγγλίδα ηθοποιό Έμα Τόμσον, η οποία μόλις της πρότεινε ο Χολυγουντιανός μύθος Ρόμπερτ Ρέντφορντ να παίξει τη σύζυγο του στη νέα αυτή ταινία, απήντησε αμέσως ναι!

Μάλιστα ήταν τέτοια η χημεία τους στο κινηματογραφικό πανί και κύλησε τόσο απολαυστικά η συνεργασία τους που όπως δήλωσε η Έμμα Τόμσον σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Today Show της Αμερικής, έστειλε ήδη μέιλ στον Ρέντφορντ ζητώντας του το συντομότερο δυνατόν να κάνουν και πάλι μία νέα ταινία παρέα.

Την ταινία «Ταξίδι στο Αλαμπάμα» διανέμει στις ελληνικές αίθουσες η Seven Films και η Σπέντζος Φιλμς και αναμένεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα τις επόμενες μέρες.

Το «A Walk in the Woods» διακρίνεται για τον φυσιολατρικό του αέρα, τις ωραίες ερμηνείες ενός ασυναγώνιστου καστ αλλά και για τις αστείες σκηνές του.

Σύμφωνα με το στόρι που προέρχεται από το μπεστ σέλερ ταξιδιωτικό memoir βιβλίο του 63χρονου Μπιλ Μπράισον – Bill Bryson που πρωτοεκδόθηκε το 1998, ο συγγραφέας Μπιλ Μπράισον (με καταγωγή από την Αιόβα που έζησε για πολλά χρόνια στην Αγγλία) βγαίνει στη σύνταξη, κι αντί να ηρεμήσει και να απολαύσει την οικογένεια του, αποφασίζει να περπατήσει το μονοπάτι μήκους 2,200 μιλίων (3.500 χιλιόμετρα) στα Απαλάχια Όρη, μία από τις πιο άγριες και παρθένες φυσικές ομορφιές της Αμερικής, που εκτείνεται από τη Τζόρτζια έως το Μέιν, στην ανατολική πλευρά των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Το μονοπάτι που είναι αγαπημένο των πεζοπόρων και ορειβατών "διασχίζει" 14 πολιτείες.

Η αγαπημένη σύζυγος του Μπιλ αρχικά διαφωνεί και εκπλήσσεται, ωστόσο κατόπιν θα του ζητήσει να βρει τουλάχιστον κάποιον ακόμα για να πάνε παρέα την μεγάλη αυτή και απαιτητική πεζοπορία. Η γαλήνη που τόσο ποθεί να βρει ο Μπιλ εκεί, δε θα έρθει ποτέ όταν συμφωνεί να τον συνοδεύσει ο παλιός του φίλος, Κατζ, τον οποίο έχει να δει και να συναντήσει από κοντά εδώ και 40 χρόνια από τότε που παρέα περιδιάβαιναν την Ευρώπη.

Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή να ξεγελά το νόμο με τη γοητεία του και χρησιμοποιεί την περιπέτεια αυτή για να μην πληρώσει τα αμέτρητα χρέη του. Το πρόβλημα είναι, ότι οι δυο τους έχουν πολύ διαφορετική άποψη για την έννοια «περιπέτεια». Επίσης ενώ ο Μπιλ είναι σοβαρός και μετρημένος, "καυστικός" στα σχόλια του και πολύ κοντά στην έννοια του διανοούμενου, ο Κατζ αντίθετα είναι πρώην αλκοολικός, «πειραχτήρι», κάπως λαικός, ατημέλητος, απείθαρχος και με προβλήματα υγείας!

Να θυμίσουμε πως ο 79χρονος Ρόμπερτ Ρέντφορντ που ως γνωστό λατρεύει τη φύση και είναι υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου το 2004, πήγε συνάντησε προσωπικά τον Μπιλ Μπράισον και σκόπευε να γυρίσει το φιλμ παρέα με τον συμπρωταγωνιστή του στο «Κεντρί» και στους «Δύο Ληστές» και στενό του φίλο Πολ Νιούμαν.

Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του Νιούμαν δεν ήταν καλή κι όταν ο γαλανομάτης θρύλος του σινεμά έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2008 το όλο σχέδιο «πάγωσε». Ξαναπήρε ωστόσο μπροστά το 2013 με τον Ρέντφορντ να προτείνει το ρόλο του Κατζ στον 74χρονο Νικ Νόλτε που ξεκίνησε την πορεία του ως αθλητής του φουτμπολ και μοντέλο για λίγο ενώ τον αγάπησε το σινεφίλ κοινό μέσα από τον ρόλο του στον «Πρίγκιπα της Παλίρροιας» της Μπάρμπρα Στρέιζαντ, το 1991.

Οι Ρέντφορντ και Νόλτε που συνεργάστηκαν και το 2012 στον «Κανόνα της Σιωπής - The Company you Keep» (σκηνοθεσία του Ρέντφορντ) πραγματικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, έχουν χημεία μεταξύ τους και πράγματι αν και ανόμοιοι μοιάζουν να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Το φιλμ είναι διασκεδαστικό ενώ θίγει και θέματα όπως η ηλικία και τα γεράματα, οι χαμένες φιλίες, ο σεβασμός για τη φύση, η απειλή του θανάτου, η αναζήτηση της ευτυχίας, ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές αλλά και τους πιο μικρούς.

Σενάριο: Ρικ Κερμπ

Παίζουν ακόμα ο Νικ Όφερμαν, η 63χρονη Μαίρη Στινμπέργκεν, η οποία θεώρησε μεγάλη τιμή το ότι συνεργάστηκε με τον Ρέντφορντ (στο φιλμ υποδύεται μία ξενοδόχο που φλερτάρει τον Μπιλ Μπράισον - Ρέντφορντ) και η κωμική ηθοποιός Κρίστεν Σάαλ στο ρόλο μίας ενοχλητικής, μοναχικής πεζοπόρου.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Η ταινία σε 7 ημέρες προβολής (ήταν στις ΗΠΑ το Labor Day weekend) τα πήγε αρκετά καλά φτάνοντας ήδη σε εισπράξεις τα 14 εκατομμύρια δολάρια.

Η αρχική πρεμιέρα του φιλμ είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς - Sundance στη Γιούτα, που αποτελεί ως γνωστό, δημιούργημα του ίδιου του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η ταινία «Ταξίδι στην Αλαμπάμπα» διαθέτει και προσεγμένη φωτογραφία του John Bailey, σταθερό συνεργάτη του σκηνοθέτη Κεν Γουάπις.

Ο Bailey είχε συνεργαστεί με τον Ρέντφορντ στο βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» το 1981, για το οποίο ο Ρέντφορντ κέρδισε Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας.

Το φιλμ ξεκίνησε να προβάλλεται σε 10 αίθουσες στην Αθήνα.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture