Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ο Φίλιππος Νικολάου στο αφιέρωμα για τον Γιώργο Ζαμπέτα

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ο Φίλιππος Νικο...

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

H μεγάλη μουσική παράσταση-αφιέρωμα «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή επιτυχία τον προηγούμενο Απρίλιο στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, επιστρέφει εμπλουτισμένη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Ο Φίλιπππος Νικολάου θα έχει και πάλι τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο, με ανανεωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τις χρυσές επιτυχίες του Γιώργου Ζαμπέτα, αλλά και τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική δισκογραφία του δημοφιλούς τραγουδιστή, όπως «Στο άδειο μου πακέτο», «Όταν», «Μια καρδιά για σένα», «Φθινοπωρινά φύλλα»  κ.ά.

Μέσα από ένα πρόγραμμα 2.5 ωρών, η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο αναγνωρισμένος μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Γεωργόπουλος, αναδεικνύει το έργο και τη ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα, με τη συνδρομή χορευτικών ενοτήτων και οπτικού υλικού.

 

Το πρώτο μέρος της παράστασης, θα καλύψουν ερμηνευτικά οι καταξιωμένοι Πατρινοί τραγουδιστές, Γιώργος Παράμερος, Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος και Ανδριάνα Τσαγκάρη.

 

Μαζί με την 60μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», θα συμμετάσχουν επίσης:

-Ο Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, με επικεφαλής τους χοροδιδασκάλους Βασιλική Σιβρίκα και Νίκο Κοτσόκολο, που θα υποστηρίξει χορευτικά τα τραγούδια.

-Η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη, που θα συνοδεύσει ορχήστρα και τραγουδιστές, σε χαρακτηριστικά τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα.

Συντελεστές:

-Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Γιώργος Ζαμπέτας-μπουζούκι αγάπη μου!», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

-Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης

-Τα κοστούμια υπογράφει η Κατερίνα Μπουρδοπούλου

-Την εικαστική επιμέλεια έχει η Κανέλλα Στασινοπούλου

-Την παρουσίαση της εκδήλωσης και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο λογοτέχνης Κώστας Παπασπήλιος, συγγραφέας του βιβλίου «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα!» («Εμπειρία Εκδοτική»), αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές του έργου και της ζωής  του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που θα κοστίζουν 10 ευρώ, θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture