Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός η έκθεση «Ομήρου Οδύσσεια, Ζωγραφικό δοκίμιο» του τέως Πρύτανη της Σχολής Τεχνών Δ. Κοκκινίδη στην Πάτρα

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός η έκθεση «...

Θα εγκαινιαστεί στο Πολύεδρο αυτή την Παρασκευή

Ένα ζωγραφικό δοκίμιο εμπνευσμένο από την Οδύσσεια του Ομήρου, με έργα του σπουδαίου εικαστικού δημιουργού και δασκάλου Δημοσθένη Κοκκινίδη, θα παρουσιάσει το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα από την   Παρασκευή  26  Ιουνίου 2015 και μετά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 19.30 το βράδυ.

Σχεδόν εκατό έργα, τα περισσότερα μικρών διαστάσεων, θα παρουσιαστούν στο κοινό της Πάτρας μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η γοητεία που άσκησαν οι περιπέτειες του Οδυσσέα… στον ζωγράφο είχε ως αποτέλεσμα αυτή τη σειρά έργων.

«Η συγκομιδή αυτή είναι καρπός ζωγραφικής δουλειάς είκοσι ετών: ένα «Ζωγραφικό δοκίμιο» εν προόδω, που με τα χρόνια απέκτησε τη σημασία και τη βαρύτητα ενός ενιαίου έργου, ενός σύνθετου και αρτιωμένου Ζωγραφικού κόσμου, όπου η λαχτάρα του νόστου συνυφαίνεται με την άγρια ομορφιά του ταξιδιού.»

«Επί δεκαετίες μετά το 1960, πήγαινα κι ερχόμουνα στα νησιά των Κυκλάδων, σκεφτόμενος πάντοτε τις περιπέτειες του Έλληνα ταξιδευτή στις θάλασσες του κόσμου, την αρχέγονη σχέση μας με το υγρό στοιχείο».

Η παρότρυνση ήρθε και από τον Δ.Ν. Μαρωνίτη και η ιδέα, χάρη στο Μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε και ένα λεύκωμα τυπώθηκε για να συνοδεύσει την 1η ομώνυμη έκθεση που έγινε στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μ.Ι.Ε.Τ. στην Αθήνα.

Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, από τη φιλόλογο Στεφανία Κωστοπούλου.

Ο Δημοσθένης Κοκκινίδης έχει γεννηθεί στον Πειραιά στις 12 Οκτωβρίου 1929. Για δύο χρόνια φοίτησε στην τότε Ανωτάτη Εμπορική Σχολή. Από το 1952 μέχρι το 1957 σπουδάζει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ακολουθεί δίμηνη παραμονή του στο Άγιο Όρος (1958), όπου μελετά βυζαντινούς εικονογραφημένους κώδικες. Παίρνει διετή υποτροφία από την ιταλική κυβέρνηση (1958). Από το 1959 μέχρι το 1961 είναι υπεύθυνος του καλλιτεχνικού τμήματος του νεοϊδρυθέντος Εθνικού Οργανισμού Ελληνικής Χειροτεχνίας. Το 1975 γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Το 1976 εκλέγεται καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Διετέλεσε πρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ. την περίοδο 1979-82. Από το 1981 έως το 1983 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης από το 1995 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας από το 1997. Έχει πραγματοποιήσει 23 ατομικές εκθέσεις, από τις οποίες οι 14 παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture