Έγινε συγκέντρωση στου "Μαραβέλα" όπου παρέστησαν 30 παλιοί συμμαθητές
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015 στο ταβερνάκι του Μαραβέλα στο Γηροκομειό, ξαναβρέθηκαν 30 "παιδιά", οι απόφοιτοι της 8ης του τετάρτου Γυμνασίου Αρρένων της Πάτρας να πιούνε ένα κρασί και να θυμηθούνε τα παλιά τους πειράγματα, να πούνε κάποιο τραγουδάκι της δικιάς τους δεκαετίας του 60, να ξαναθυμηθούν τους καθηγητές τους, τον Παπατσώρη τον φυσικό, τον Οικονομόπουλο τον μαθηματικό (τσούτ), τον Οικονομόπουλο τον φιλόλογο (τσίτ), τον Πλούμη τον θεολόγο, την Ρήγα την γαλλίδα, την Τασία Βυθούλκα την μουσικό που είναι η μοναδική καθηγήτριά τους εν ζωή.
Έφτιαξαν μια τετραμελή επιτροπή εδώ και 2 μήνες με τον Δημήτρη Σαββόπουλο, τον Γιώργο τον Αμπατζή, τον Χρήστο Μπαϊρακτάρη και τον Δημήτρη Σακελαρίου, για να μπορεί να συντονίσει τα διαδικαστικά αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους συμμαθητές, μετά από 50 χρόνια από τότε που άφησαν τα σχολικά θρανία στο γυμνάσιο της πλατείας Βούδ.
Τα μέλη της επιτροπής εξέλεξαν χωρίς δεύτερη συζήτηση και παμψηφεί πρόεδρο τον Μήτσο Σακελαρίου. Ειδοποιήθηκαν 46 άτομα και παρουσιάστηκαν 30, ένας μάλιστα μόνιμος κάτοικος της Φλόριντα στην Αμερική, ήταν μαζί μας, ο Μιχάλης Βερβίτας.
Πολλοί τον είδαν μετά από 50 χρόνια, όπως και μερικούς άλλους. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας, ο Τάκης Παπασταυρίδης, ο Δημήτρης Βελόπουλος, ο Δημήτρης Μπράτσος, ο Γιώργος Λουκάτος, ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου, δεν κατάφεραν τελικά να είναι μαζί μας, όλοι δικαιολογημένοι.
Το βραβείο αριστείας για τις μέχρι τώρα παρουσίες του απονεμήθηκε από τον υπεύθυνο συλλογής "θηραμάτων" Χρήστο Μπαϊρακτάρη που κρατάει τον "κατάλογο", στον δικαιολογημένα απόντα Δημήτρη Μπράτσο.
Ο μοναδικός Αθηναίος πάντως που ήταν παρών, ο Μίμης Αλεξόπουλος, έδωσε σε όλους ένα γλυκύτατο καλωσόρισμα, κάνοντας αναφορά στην δική μας γενιά και τις επιτυχίες της.
Από την άλλη μεριά ο Χρήστος Μπαρούνης, ο Μήτσος Σακελαρίου και ο Γιώργος Τζουγανάτος τα πειραχτήρια, μας ξαναθύμησαν τους καθηγητές με τα κατορθώματά τους, αλλά και τους συμμαθητές με τις ανδραγαθίες τους. Ο Κούλης Παπαδόπουλος, εν ενεργεία ψάλτης, μας θύμισε τα καλλίτερα τραγούδια της δεκαετίας μας με την απαραίτητη συνδρομή του Γιώργου Αμπατζή, του Δημήτρη Σαββόπουλου του Νίκου Λεοντίου του Μιχάλη Βερβίτα, του Χρήστου Μπαϊρακτάρη, του Γιώργου Σωτηρόπουλου, του Πάνου Παπαγεωργόπουλου, και του μεγάλου μπάσου Κώστα Τερζή, μέλη της παλιάς χορωδίας του γυμνασίου με μαέστρο την Τασία .
Οι υπόλοιποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν οι Γιώργος Παναγιωτάκης, Βασίλης Παπανικολάου, Σταύρος Πετράκος, Κώστας Σταυρόπουλος, Κώστας Τσειρίνης, Θανάσης Παντελής, Τάσος Κορφιάτης, Γιώργος Λουλέλης, Μιχάλης Κυριαζής, Γιάννης Αντωνακόπουλος, Βασίλης Παπαθανασόπουλος, Νίκος Καράμπελας,Θανάσης Γκολφινόπουλος,Νώντας Μπαλτάς, Γρηγόρης Αυγέρος, Γιώργος Σιακαμπέτης.-
Αξίζει εδώ να αναφέρουμε και τους απόλυτα δικαιολογημένους απόντες, τον Γιάννη Ζάγκο (διαβάστηκε μήνυμά του στην παρέα) και Αντώνη Δημόπουλο καθώς και τους Γιώργο Δίνια, Κυριάκο Μαρκάκη, Κώστα Μαυρόπουλο, Μηνά Ρατσιάτο, Παναγιώτη Κολυρόπουλο, Παύλο Ανθόπουλο, Τάκη Γιαννόπουλο και Αλκη Γιαννακούρα που δεν κατάφεραν τελικά να βρεθούν στην παρέα μας, ελπίζοντας σε μια σύντομη συνάντηση μέσα στο φθινόπωρο να τα καταφέρουν.
Αλήθεια είναι πάντως ότι δεν ξεχάσαμε αυτούς που μένουν μόνιμα κυρίως στην Αμερική, τον Γιάννη Γιαννακούρα, τον Αντώνη Τζελέπη και τον Χρήστο Γεωργάκη, κάνοντας μια όμορφη αναφορά και γι' αυτούς.
*Τέλος οι 15 που δεν είναι πια κοντά μας, αναφέρθηκαν ονομαστικά στην συνολική "λίστα του Σίντλερ" της 8ης τάξης του 4ου Γυμνασίου Αρρένων της Πάτρας, με ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των συμμαθητών.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










