Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη κατά του Μπερλουσκόνι

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη κατά του Μπ...

Κάνουν λόγο για μαφιά στην Ιατλική πολιτική σκηνή

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε μεγάλη συγκέντρωση εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Ρώμη, λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αποφεύγοντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η διαμάχη μεταξύ του Μπερλουσκόνι και του πρώην συμμάχου του, Τζιανφράνκο Φίνι, έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Τα σκάνδαλα διαφθοράς, η ανεργία των νέων που ξεπέρασε το 25% και οι αβέβαιες προοπτικές της οικονομίας εντείνουν περαιτέρω τη δυσαρέσκεια. «Πραγματικά σου φέρνει εμετό όλο αυτό το πράγμα, αυτή η μαφία στην ιταλική πολιτική. Φτάνει πιά», είπε μια διαδηλώτρια.

Πολλοί από τους διαδηλωτές ήταν ντυμένοι στα μοβ, το χρώμα του κινήματος «Πόπολο Βιόλα» που οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Κρατούσαν στα χέρια τους πλαστικά κουκλάκια που σατιρίζουν τον Μπερλουσκόνι και τους υπουργούς του και ζητούσαν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού.

Στη διαδήλωση μετείχαν και κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το κόμμα Ιταλία των Αξιών, το οποίο ζητεί να προκηρυχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. «Η κυβέρνηση πέθανε, το καταλάβαμε. Ο Φίνι θα πρέπει να τελέσει την εξόδιο ακολουθία. Θέλουμε να αποδεχτεί τις ευθύνες του και να πει ΄΄Φτάνει πιά, χρειαζόμαστε εκλογές΄΄», είπε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής του κόμματος, Στέφανο Πεντίτσα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις