Οι σπουδαστές εμπλούτισαν εμπρακτα τις γνώσεις τους και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία
Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: "Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, εκπαιδευτικό σεμινάριο αποκλειστικά για τους σπουδαστές του τμήματος σεφ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δυτικής Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του ΙΕK Aγίου Ανδρέου 61 στην Πάτρα.

Πρεσβευτής του προγράμματος είναι ο βραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος μοιράστηκε με τους σπουδαστές τα μυστικά του σχετικά με τις τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής των ψαριών. Οι σπουδαστές ειχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν και να δοκιμάσουν τις πρωτοτυπες συνταγές με ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας λαβράκι και τσιπούρα από τον μετρ του είδους καθώς και να ενημερωθούν για την διατροφική αξία των ψαριών απο τη διατροφολόγο του προγράμματος Βαρβάρα Καρμίρη.

Ο γωνστός σεφ μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της χρήσης ποιοτικών πρώτων υλώνκαθώς και την αξιοποίση των όσων η ελληνική γή έχει να προσφέρει. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ενημερώθηκαν για τους τρόπους ελέγχου της φρεσκότητας των ψαριών αλλά και έμαθαν πρωτοτυπους τρόπους για τη μαγειρικής τους.

Οι σπουδαστές εμπλούτισαν εμπρακτα τις γνώσεις τους και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










