Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόκριμα εκλογικής υπεροχής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Πρόκριμα εκλογικής υπεροχής τα εγκαίνια ...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας απάντησε σε όλους και για όλα.

Με ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Καλογερόπουλου ισοδυναμούσε η μαζική και αυθόρμητη συμμετοχή του λαού της Αιγιάλειας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Δράση Αιγιάλειας» την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Αίγιο. Χιλιάδες δημότες από κάθε περιοχή του ενιαίου Δήμου Αιγιάλειας ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το λαϊκό προσκλητήριο και ένωσαν τις δυνάμεις τους στην μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος την παράταξη που δημιουργήθηκε μέσα από τον λαό για τον λαό.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην παράταξη του λαού, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καλογερόπουλος και συμπλήρωσε με έμφαση: Όλοι μαζί σ’ αυτό το δημιούργημα των πολιτών της Αιγιάλειας που ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό και όχι σ’ ένα πρόσφατο δημιούργημα που μοναδικό στόχο έχει να κόψει τον δικό μας δρόμο προς τις εκλογές. Η αντιπαράταξη δεν μπορεί να δώσει λύσεις στην κοινωνία.

Ανάμεσα στο ακροατήριο που κατέκλυσε τον χώρο μπροστά και γύρω απ’ το εκλογικό κέντρο της παράταξης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγιάλειας, πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεσμικοί παράγοντες, αιρετοί εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και πρώην αιρετοί της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Γιώργος Μαστοράκος, ο πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Αχαϊας και δήμαρχος Ωλενίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ακράτας, Διακοπτού, Ερινεού, Συμπολιτείας  Νίκος Αλέφαντος, Γιούλα Αργυροπούλου,Ανδρέας Καραμπούλας και Νίκος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Ν.Ε.Ανάπτυξης, νομαρχιακός σύμβουλος και στέλεχος της παράταξης Δημήτρης Φιλιππάτος, ο πρώην νομάρχης Αχαϊας Στάθης Αθανασόπουλος – Σερέτης, ο τέως βουλευτής Αχαϊας Μιλτιάδης Βέρρας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αλεξόπουλος, οι πρώην γραμματείς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κίτρου και Γιάννης Μαχαίρας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Θεοδώρου Σάββας και πολλοί τέως Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων της Αιγιάλειας καθώς και πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων.

Ξεχωριστό χρώμα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου έδωσε η νεολαία της Αιγιάλειας, ενώ τον δικό τους παλμό στην εκδήλωση  έδωσαν μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και των φοιτητών.

Σε καθαρά αυτοδιοικητικό πλαίσιο και με πολλές απαντήσεις για όλους και για όλα, κινήθηκε η ομιλία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου που σε πολλές περιπτώσεις τον διέκοψε το ακροατήριο με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Τους συναγωνιστές στο δημοτικό στίβο δεν τους βλέπουμε σαν αντιπάλους, αλλά ως συνοδοιπόρους. Σεβόμαστε τη διαφορετική επιλογή, αλλά τους θέλουμε δίπλα μας από την 1η Γενάρη», τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος για να συμπληρώσει με χαρακτηριστικό τρόπο: Ήρθε η ώρα για να πετάξουμε στον Καιάδα του παρελθόντος τη μιζέρια και τις προσωπικές φιλοδοξίες. Χαίρομαι πραγματικά που μετά από τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια ξεχωριστής πορείας, οι συνυποψήφιοι υιοθέτησαν την ενότητα για να δημιουργήσουν μία παράταξη που μπήκε απέναντί μας. Εμείς όμως την ενότητα και τη συλλογικότητα την κάναμε πράξη προ πολλού και όχι για να κατακτήσουμε την εξουσία, αλλά για το κοινό συμφέρον. Λένε για τον Καλογερόπουλο ότι προέρχεται από μικρό Δήμο, ότι διοικεί περίπτερο ενώ εδώ είναι σούπερ-μάρκετ. Και οι άλλοι, που δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, πως θα διοικήσουν; Ο «Καλλικράτης» είναι ένα όπλο στα χέρια του δημάρχου και των συνεργατών του. Εξαρτάται αν και πως θα το χρησιμοποιήσει κάποιος προς όφελος της κοινονίας.

Οι αποφάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.

Σε δύο αποφάσεις – ντοκουμέντα της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου που επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον και τις ενέργειες του κ. Καλογερόπουλου για την αποχέτευση και το Βιολογικό, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Η πρώτη απόφαση έρχεται από το 1996 (5 Οκτωβρίου), όταν ήταν ακόμα κοινοτικός σύμβουλος και με την ιδιότητα του προέδρου στον Σύνδεσμο Αποχέτευσης, ζητούσε με αίτησή του προς τη Δ.Ε.Υ.Α, ο τελικός αποδέκτης των λυμάτων να είναι ο Βιολογικός του Αιγίου η οποία και έγινε αποδεκτή.

Στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο Δήμο Συμπολιτείας, εκπονήθηκαν μελέτες και εξασφαλίστηκαν πόροι αλλά το έργο του Βιολογικού σταμάτησε από την προχειρότητα κάποιων να μην εξασφαλίσουν την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

Η δεύτερη απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου του 2004, σύμφωνα με την οποία η δημοτική επιχείρηση Αιγίου επιβεβαιώνει τον καθορισμό του Βιολογικού ως τελικού αποδέκτη των λυμάτων Συμπολιτείας – Ερινεού. Στις 3\8\2010 ήρθε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου και Δημήτρη Καλογερόπουλου για την κατασκευή του ενιαίου αποχετευτικού αγωγού Αιγιάλειας και την αναβάθμιση του Βιολογικού. Στις 30\8 ακολούθησε και η σχετική αίτηση χρηματοδότησης του έργου. Σε επιστολή του ο γενικός γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, λέει προς τον κ. Καλογερόπουλο: Ο κόσμος κατανοεί πλήρως την ανάγκη εκλογής σου στο Δήμο Αιγιάλειας.

 

 

Η παράταξη εκπροσωπεί το λαό

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε ιδιαίτερα τον συναισθηματικό δεσμό με τους πολίτες όλης της Αιγιάλειας ενώ έκανε και τις απαραίτητες συγκρίσεις με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς: Η παράταξή μας δεν εκπροσωπεί παροπλισμένους πολιτικούς προύχοντες. Η παράταξή μας εκπροσωπεί τον απλό πολίτη και την κοινωνία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: Ακούμε από κάποιους ντελικάτους υποψηφίους δημάρχους ότι η καρέκλα του δημάρχου έχει μέλι. Για μένα η καρέκλα είχε αγκάθια, αλλά έβλεπα ν’ ανθίζουν οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων και την πρόοδο της περιοχής. Ο Δήμος πήρε δάνεια αναπτυξιακού χαρακτήρα που εξοφλεί στο ακέραιο και έκανε επενδύσεις σε κτιριακές υποδομές για να μην πληρώνει ενοίκια δημαρχείου και έργα υποδομής και ανάπτυξης όπως ήταν οι αντικαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης. Το πλεόνασμα στο Δήμο σύμφωνα με τον επικείμενο ισολογισμό για το έτος 2009 είναι 318.328,14 €. Τόνισε, και αυτό συμβαίνει σπάνια και πιστοποιεί χρηστή διαχείριση στο Δήμο.

Την Πέμπτη στο Σαλμενίκο

Ο κ. Καλογερόπουλος ανέβηκε στο βήμα αποφασισμένος να απαντήσει σε όλα και το απέδειξε στην πράξη. Μετά τα ντοκουμέντα που παρουσίασε για το αποχετευτικό και το Βιολογικό, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε με τρόπο ξεκάθαρο για την οικονομική κατάσταση του δήμου, ήρθε και η σειρά του Χ.Υ.Τ.Α. Παπανικολού: Ποιος χωροθέτησε Χ.Υ.Τ.Α. στο δήμο του για να λύσει το πρόβλημα της περιοχής της Αιγιάλειας; Το βάρος το σήκωσα εγώ και με μεγάλο κόστος γιατί ήξερα ότι ήταν υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσει λύση στο πρόβλημα. Και έκανα αυτή την επιλογή γνωρίζοντας το προσωπικό – πολιτικό κόστος όμως το ανέλαβα. Άλλοι δεν έχουν δώσει λύση ακόμα ούτε στην προσωρινή διαχείριση. Ο δήμος Συμπολιτείας ξοδεύει 45.000 ευρώ το χρόνο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Άραγε, πόσο στοιχίζουν αλλού τα σκουπίδια; Γνωρίζουμε καλά την περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση του Αιγίου από τις μπάλες απορριμμάτων και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. Όσο για το Χ.Υ.Τ.Α. δεν πρόκειται να απαντήσουμε σ’ αυτούς που μας προκαλούν την ώρα που μας το ζητάνε. Θα απαντήσουμε όπως κάνουμε πάντα. Κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια. Την Πέμπτη στις οκτώ το βράδυ στο Σαλμενίκο θα ανακοινωθεί η επίσημη θέση μας για το ΧΥΤΑ.

«Ο τόπος δεν έχει προοδεύσει όσο δικαιούνται οι πολίτες να προοδεύσει. Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά έχουμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και καταστάσεις, έχουμε δείξει δείγματα γραφής από το παρελθόν.  Την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα κυματίζουν κομματικές και παραταξιακές σημαίες, θα κυματίζει η σημαία του συνόλου των πολιτών. Η σημαία της Αιγιάλειας και οι πολίτες που σ΄άλλες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν διαφορετικά συναισθήματα θα μοιραστούν τη χαρά τη νίκης.

Η παράταξή μας δεν είναι δημιούργημα ατομικών στρατηγικών ούτε αποτέλεσμα προσωπικών επιδιώξεις, είναι γέννημα της κοινωνίας για να δώσει λύσεις. Η παράταξή μας δεν έχει κοινωνικούς και γεωγραφικούς ρατσισμούς. Δεν ήρθε για να καλύψει ένα κομματικό ή γεωγραφικό κενό. Εδώ είναι όλη η Αιγιάλεια!».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις