Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο είναι στην Αθήνα - "Θλιβερό γεγονός η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι"

Ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο είναι στην Α...

Απόψε θα παραστεί σε εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον κινηματογράφο Studio Νew Star Art Cinema

Στην Ελλάδα ως γνωστό βρίσκεται από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 ο Κουβανός πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, που είναι ανιψιός του 88χρονου σήμερα Ηγέτη της Επανάστασης στην Κούβα, του θρυλικού Φιντέλ Κάστρο, προσκεκλημένος της κινηματογραφικής εταιρίας διανομής New Star που έχει εκδώσει στα ελληνικά το βιβλίο του με τίτλο «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου».

Η παρουσίαση του βιβλίου αποτελεί κι έναν από τους λόγους που έφεραν τον Κάστρο στην χώρα μας. Μηχανικός με Master στις Διεθνείς Σχέσεις και ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα, ο γιος του Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες στην Κούβα όπου κρατά τον βαθμό του συνταγματάρχη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως έχει γράψει το σάιτ της εφημερίδας Το Βήμα, ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν έχει παρακολουθήσει διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και έχει δημοσιεύσει εργασίες πάνω στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, πολιτικής επιστήμης, παγκόσμιας οικονομίας και οικονομικών, διπλωματίας και ιστορίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας στη συλλογή πληροφοριών και παραγωγή αναλύσεων σε διάφορα γνωστικά πεδία καθώς και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

Η επίσκεψη του Αλ. Κάστρο Εσπίν στην Ελλάδα συνδυάζεται επίσης με το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2015 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο STUDIO New Star Art Cinema. Συνολικά θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. O κ. Κάστρο Εσπίν θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ειδική εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης στον κινηματογράφο Studio Νew Star Art Cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής).

Η εκδήλωση γίνεται σήμερα Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 19.00 το απόγευμα και θα μιλήσει επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας. Θα προβληθεί η ταινία Kangamba για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε ως εθελοντής ο Αλεχάντρο Κάστρο. Στην ίδια εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια για τη διεθνή αλληλεγγύη σε ποίηση του Φώντα Λάδη και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Στο πιάνο ο Γιώργος Καμπογιάννης. Τραγουδούν η Μπέττυ Χαρλαύτη και ο Δημήτρης Κάσσαρης.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου», που έδωσε την Πέμπτη 8/1/2015, ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στο Αλκυονίς new star art cinema, τόνισε ότι «το βιβλίο πραγματεύεται τη διεθνή τρομοκρατία που ασκούν οι ΗΠΑ ενάντια στον κουβανικό λαό, αλλά και σε άλλους λαούς».

Ο κ. Κάστρο αναφέρθηκε και στην τρέχουσα επικαιρότητα καταδικάζοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς την θλιβερό γεγονός. Μάλιστα την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μόλις 2,5χλμ από το σημείο της επίθεσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η Κούβα έχει γνωρίσει την τρομοκρατία και τις συνέπειές της και επισήμανε ότι η χώρα του έχει καταδικάσει την τρομοκρατία πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο. Σχολίασε ότι αρκετές φορές τέτοιες ενέργειες,  όχι μόνο μεμονωμένων ομάδων, αλλά και κυβερνήσεων, εναντίον άλλων λαών, δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και ήταν σα να μην είχαν συμβεί ποτέ για την κοινή γνώμη. Αυτό άλλαξε αρκετά μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ και τα θέματα αυτά βρήκαν μεγαλύτερο χώρο στα ΜΜΕ.

Συχνά η κρίση, είτε είναι οικονομική, είτε διατροφική, είτε χρηματοπιστωτική, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες σε λαούς, πιο σκληρές από την τρομοκρατία. Αναφερόμενος στο παρελθόν, είπε ότι η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ , της περιόδου της κυβέρνησης Μπους, στοίχισε πολλές ζωές αθώων ανθρώπων.

Ο κ. Κάστρο χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απελευθέρωση, με απόφαση του κ. Ομπάμα, των πέντε Κουβανών πατριωτών που ήταν φυλακισμένοι για 16 χρόνια στις ΗΠΑ γιατί υπερασπίστηκαν τον κουβανικό, αλλά και τον λαό των ΗΠΑ, από την τρομοκρατία και τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

«Η πράξη του κ. Ομπάμα ήταν γενναία και είναι η αρχή για να διορθωθεί η αδικία ενάντια στο λαό μας», είπε ο κ. Κάστρο, και δήλωσε ότι ο οικονομικός, εμπορικός, χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός  ήταν για χρόνια το κύριο μέσο της τρομοκρατίας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, αλλά  ήδη ξεκίνησε στις ΗΠΑ η διαδικασία για να βγει η Κούβα από τις χώρες που , σύμφωνα με τις ΗΠΑ, υποστήριζαν την τρομοκρατία.

Τόνισε ότι αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ για να αλλάξει η κατάσταση μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών και είναι αποτέλεσμα της αντίστασης του κουβανικού λαού και του κινήματος αλληλεγγύης.

Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που στάθηκε αλληλέγγυος για χρόνια και τον χαρακτήρισε λαό με παραπλήσια ιστορία με αυτόν της Κούβας, αφού και οι δύο είχαν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

*Το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης  διοργανώνεται από την NEWSTAR σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας ( ICAIC) .

Θα προβληθούν, συνολικά,  26 ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Καθημερινά 20:00 με  01.00 π.μ

Ημερήσιο εισιτήριο – 5 ευρώ.

Ημερήσιο  Πρόγραμμα Φεστιβάλ Κουβανικού κινηματογράφου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/1

21:00    KANGAMBA

23:00    ΔΙΕΘΝΗΣ . ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΥΒΑ-ΒΙΕΤΝΑΜ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/1

20:00    LUCIA

23:00    PLAYA GIRON                                     ’

23:30    BUENA VISTA SOCIAL CLUB

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/1

20:00    EL BENNY

22:00    Ο ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ

23:00    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ 4

ΤΣΕ, ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ, ΦΙΛΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/1

20:00    ΜΝΗΜΕΣ ΥΠΑΝΑΠΤΗΞΗΣ

21:30    CUBAN STORY

22:30    Η ΑΛΕΪΔΑ ΘΥΜΑΤΑΙ

23:00    Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΡΙΤΗ 13/1

20:00    ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

21:30  . Ο ΤΣΕ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΕ

22:30    PLAYA GIRON

23:00    ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΒΟΥΝΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/1

20:00    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΑΛΒΑΡΕΣ

23:00    ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ

23:30   ΤΣΕ- Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Oι φωτ. είναι από το in.gr.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture
["\u03a0\u03ac\u03c4\u03c1\u03b1-\u0394\u03c5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u0395\u03bb\u03bb\u03ac\u03b4\u03b1"]
309730
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Culture