Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης έχουν όσοι μένουν κοντά σε εθνικές οδούς

Αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης έχουν όσοι μέ...

Ο κίνδυνος είναι 20% μεγαλύτερος για όσους μένουν κοντά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, συγκριτικά με εκείνους που ζουν σε απόσταση

Αυξημένο κίνδυνο να έχει υπέρταση, διατρέχει κάποιος που κατοικεί κοντά σε εθνική οδό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος είναι 20% μεγαλύτερος για κάποιον που μένει κάτω από τα 100 μέτρα σε σχέση με αυτόν που μένει στα 1000 μέτρα και πάνω, μακρύτερα από δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Τα στοιχεία παρουσίασε, ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Τσιούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή το 18ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 19-20 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της υπέρτασης και της αντιμετώπισης της και στα προβλήματα που προκύπτουν από την μη σωστή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ο κ. Τσιούφης τόνισε ότι, περίπου 4 στους 10 υπερτασικούς είτε δεν ξέρουν ότι πάσχουν από υπέρταση, είτε το ξέρουν και δεν παίρνουν τα φάρμακά τους, ενώ το 30-40% των πιεσομέτρων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση στο σπίτι δεν μετράνε σωστά την αρτηριακή πίεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being