Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

6ος διαγωνισμός μηχανικής EBEC στην Πάτρα

6ος διαγωνισμός μηχανικής EBEC στην Πάτρα

14 και 15 Δεκεμβρίου

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο οργανισμός  BEST Patras, κλάδος του πανευρωπαϊκού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού, φοιτητικού οργανισμού BEST, διοργανώνει το διαγωνισμό μηχανικής EBEC.

Αλλάζοντας, φέτος, εποχή, τα μέλη του BEST Patras, σε συνεργασία με τους καθηγητές κ. Παπαδόπουλο και κ. Καρακαπιλίδη, υποδέχονται στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πατρών τετραμελείς ομάδες φοιτητών πολυτεχνικών σχολών καθώς και τμημάτων θετικών επιστημών, καλώντας τους να διαγωνιστούν σε μία από τις εξής κατηγορίες: Team Design και Case Study.

Στην ενότητα Team Design οι διαγωνιζόμενοι καλούνται, σε προκαθορισμένα πλαίσια χρόνου και υλικών,  να κατασκευάσουν έναν λειτουργικό  και, συγχρόνως, συγκεκριμένων προδιαγραφών, μηχανισμό.

Η κατηγορία Case Study, από την άλλη πλευρά,  αφορά στη σχεδίαση και παρουσίαση της επίλυσης ενός θεωρητικού, τεχνικού ή διοικητικού προβλήματος που εμφανίζεται, είτε στην καθημερινότητα μας είτε στη βιομηχανία, με βάση συγκεκριμένη υπόθεση εργασίας και δεδομένα.

Οι νικήτριες ομάδες του EBEC Patras θα προκριθούν στο εθνικό επίπεδο του Διαγωνισμού Μηχανικής του BEST (EBEC Greece) το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2015 στην Πάτρα ενώ οι νικήτριες ομάδες του EBEC Greece θα προκριθούν στο Πανευρωπαϊκό Επίπεδο του Διαγωνισμού Μηχανικής του BEST που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Γίνεται, επομένως, εμφανές ότι στα πλαίσια του διαγωνισμού οι φοιτητές  εξασκούν τις δεξιότητες τους, αναπτύσσουν την ευρηματικότητας τους, ενεργοποιώντας την κρίση και τη φαντασία τους. Εφοδιάζονται έτσι με ποικίλες γνώσεις και εμπειρίες απαραίτητες για την εξέλιξη τους ως μηχανικοί αλλά και ως άνθρωποι.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους βασικότερους στόχους του οργανισμού, ο οποίος μετρά συνολικά, 25 χρόνια ζωής στην Ευρώπη και 24 στο Πανεπιστήμιο Πατρών με πλήθος δράσεων, πέρα από το Διαγωνισμό Μηχανικής, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, επιμορφωτικές ημερίδες σε συνεργασία με εκπροσώπους της βιομηχανίας καθώς και πολιτισμικές ανταλλαγές. Έτσι, ο BEST δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο και συγχρόνως να έρθουν σε επαφή, να συνεργαστούν με διαφορετικούς ανθρώπους, να εξοικειωθούν με διαφορετικές ιδέες και κουλτούρες, συμβάλλει, τελικά, στη  διαμόρφωση προσωπικοτήτων ικανών να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο, πολυπολιτισμικό και, ιδιαίτερα, απαιτητικό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο: http://ebec15.bestpatras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture