Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Νέα εξατομικευμένη τεχνική για την απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς λόγω χημειοθεραπείας

Νέα εξατομικευμένη τεχνική για την απώλε...

HOS-2: Νέα εξατομικευμένη τεχνική για την απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς λόγω χημειοθεραπείας

Εδώ και λίγο καιρό εφαρμόζεται αποκλειστικά από την Bergmann Kord στην Ελλάδα μία νέα πρωτοποριακή τεχνική αποκατάστασης μαλλιών σε ασθενείς που παρουσιάζουν προσωρινή απώλεια λόγω της χημειοθεραπείας στην οποία υποβάλλονται.

Η εξειδικευμένη τεχνολογία όπου βασίζεται η τεχνική HOS-2 έχει εγκριθεί από τον αυστηρό FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) ως ιατρικό προϊόν αποκατάστασης μαλλιών. Αποτελεί το πρώτο προϊόν στον κόσμο που εγκρίθηκε για περιπτώσεις απώλειας μαλλιών λόγω ιατρικών καταστάσεων (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπείες) και διαφοροποιείται πλήρως σε σχέση με την περούκα παθήσεως.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέκυψε αρχικά για τις κινηματογραφικές ανάγκες των χολιγουντιανών στούντιο και εν συνεχεία εξελίχθηκε πιο συγκεκριμένα για την προσωρινή απώλεια μαλλιών σε ογκολογικούς ασθενείς.

Τα πλεονεκτήματα της εν λόγω τεχνικής για τον ογκολογικό ασθενή είναι τα ακόλουθα:

▪ Η εφαρμογή των νέων μαλλιών είναι μόνιμη (δηλαδή το hair system παραμένει τοποθετημένο όλο το 24ωρο και δεν αφαιρείται όπως η περούκα)

Διατηρείται η αρχική εικόνα των μαλλιών (όπως ήταν πριν την έναρξη των θεραπειών) καθώς η τεχνική εξασφαλίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι, δεν παρουσιάζεται καμία διαφορά σε σχέση με το πριν και το μετά στα δικά του μαλλιά.

▪ Η φροντίδα είναι ακριβώς ίδια όπως στα φυσικά μαλλιά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.α.)

▪ Υπάρχει δυνατότητα οικονομικής κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία

HOS-2: Τεχνικές Πληροφορίες

Η τεχνική HOS-2 βασίζεται στην κατασκευή ενός πανομοιότυπου hair system με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναλόγως περίπτωσης (χρώμα, μήκος κ.α.). Αποτελείται από μια ειδικής κατασκευής μεμβράνη πάνω στην οποία εμφυτεύονται φυσικά μαλλιά ίδιας ποιότητας και χρώματος με τα μαλλιά του ασθενούς. Εν συνεχεία, αυτή η μεμβράνη εφαρμόζεται τέλεια και με απόλυτη σταθερότητα στο τριχωτό της κεφαλής δίχως να υπάρχει αφαίρεσής της.

Η κατασκευή αποτελείται από υποαλλεργικό υλικό, είναι απολύτως ασφαλής, επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ελεύθερα και λόγω της εξαιρετικής της λεπτότητας δεν αφαιρεί από το άτομο την αίσθηση των εξωτερικών ερεθισμάτων.

Ο ρόλος της εικόνας των μαλλιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας των ασθενών

Η δοκιμασία να χάνει ο ασθενής τα μαλλιά του κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει τη δύναμη να παλέψει την ασθένειά του είναι εξαιρετικά δυσχερής και αυτό από μόνο του μπορεί να ισοπεδώσει την αυτοπεποίθησή του περισσότερο και από την ίδια την ασθένεια. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί αναμενόμενο στάδιο για τις περισσότερες αγωγές χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας και πρόκειται για μια προσωρινή και αναστρέψιμη τριχόπτωση φαίνεται ότι η απώλεια των μαλλιών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό αρχικά την ψυχολογία και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Η απώλεια των μαλλιών σε αυτήν την περίπτωση οφείλεται στη δράση των κυτταροστατικών χημειοθεραπευτικών ουσιών που επιδρούν στα κύτταρα και μεταφέρονται στις ρίζες των τριχών μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Αρχικά θεωρήθηκε λογική λύση για τη μείωση της τριχόπτωσης η ιδέα να περιορίσουμε την αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

Έτσι προτάθηκε η εφαρμογή τοπικής ψύξης με διαφόρων τύπων κάσκες που ψύχονται πριν την τοποθέτησή τους στο κεφάλι. Γρήγορα όμως η μέθοδος αυτή άρχισε ν’ αποφεύγεται λόγω συγκεκριμένης αιτιολογίας.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ασθενείς δεν θέλουν να βιώσουν το αίσθημα της απότομης τριχόπτωσης όταν χτενίζονται και χάνουν μεγάλη ποσότητα μαλλιών. Παράλληλα η λύση της περούκας δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς καθώς αισθάνονται μεγάλο βάρος στο κεφάλι, απώλεια αίσθησης των εξωτερικών ερεθισμάτων και το καλοκαίρι έντονη αίσθηση ζέστης.

Είναι σημαντικό πρώτα ο ασθενής να επιλύσει, με την καλύτερη δυνατή επιλογή, το θέμα της εικόνας των μαλλιών του και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις συνήθεις καθημερινές του δραστηριότητες έχοντας μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή ώστε να μπορέσει να εστιάσει αποτελεσματικότερα στην ανάρρωσή του. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει καθοριστικά στο έργο του γιατρού του δεδομένου ότι ο ασθενής που «διατηρεί» τα μαλλιά του αισθάνεται σημαντικά καλύτερα και αφοσιώνεται με περισσότερη ενέργεια στη διενέργεια της θεραπείας του και τις οδηγίες του γιατρού του. Την καλύτερη δυνατή, λοιπόν, λύση στις περιπτώσεις αυτές έρχεται να προσφέρει με απόλυτη επιτυχία η καινοτόμος τεχνική HOS-2, το μοναδικό εξατομικευμένο σύστημα αποκατάστασης μαλλιών για τις εν λόγω περιπτώσεις.

Δωρεάν ραντεβού πληροφόρησης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε από τα επιστημονικά κέντρα της Bergmann Kord σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο, Ηράκλειο για δωρεάν ενημέρωση, καθώς και στο 800 11 00 111 (γραμμή χωρίς χρέωση από σταθερό για  όλη την Ελλάδα) ή στο www.hos2.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being