Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις 150.000 ευρώ "έκλεισε" η εγγύηση του Γιάννη Αγγέλου

Στις 150.000 ευρώ "έκλεισε" η ...

Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθυντής του γραφείου του π. πρωθυπουργού υποστήριζε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει την εγγύηση

Το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει ως χρηματική εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, κ. Γιάννης Αγγέλου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Οι εφέτες ορίζουν με το βούλευμα τους ότι ο κ. Αγγέλου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Αγγέλου για μείωση της εγγύησης των 300 χιλιάδων ευρώ που του επέβαλε η ανακρίτρια της υπόθεσης κ. Ειρήνη Καλού.

Αρχικώς στον κ. Αγγέλου είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 400 χιλιάδων ευρώ από την ανακρίτρια, ποσό του οποίου την άρση ή την μείωση, λόγω αδυναμίας καταβολής του, είχε ζητήσει με προσφυγή κατά της ανακριτικής διάταξης ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία. Με νέα διάταξη της κ. Καλού το αρχικό ποσό μειώθηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ, με εισαγγελική πρόταση που εισηγούνταν την μείωση της εγγύησης στις 60 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Αγγέλου προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών που σήμερα οριστικοποίησε το ποσό στις 150 χιλιάδες ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν του την οικονομική δυνατότητα του κατηγορουμένου. Η Εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών όριζε ποσό εγγύησης τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Στον κ. Αγγέλου έχει επιβληθεί και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.-

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις