Για μεγάλη νίκη κάνει λόγο ο Τρεμόπουλος
Παράνομες κρίθηκαν τελικά από το Συμβούλιο της επικρατείας οι οικοδομικές άδειες για τις πολυτελείς βίλες, που χτίστηκαν από ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα στο δάσος Σταυρονικήτα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από προσφυγή των οικολόγων της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για συγκρότημα πολυτελών κατοικιών που κατασκεύασε η εταιρεία "Σάνη" σε παραθαλάσσια δασική έκταση 2.233 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα.
«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να πράξουν αυτό που δεν κάνει το κράτος και η αυτοδιοίκηση: την προστασία των δασών και των συλλογικών αγαθών.Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαιώνει την αρχή "άπαξ δάσος εσαεί δάσος", κάτι που έχει τεράστια σημασία, πανελλαδικά» δήλωσε για το θέμα, σε συνέντευξη Τύπου, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Τρεμόπουλο, πρόκειται για μια νίκη με πανελλαδικές διαστάσεις που κερδήθηκε, έπειτα από πολύχρονο αγώνα, ενώ με την απόρριψη και των 21 τριτανακοπών των ιδιοκτητών από την Ολομέλεια του ΣτΕ., σταματά οριστικά η οικοπεδοποίηση του δάσους.
«Να σημειωθεί ότι, για αρκετά χρόνια, δικηγόρος των ιδιοκτητών και του συγκροτήματος "Σάνη Α.Ε.", που κατασκεύαζε και πουλούσε στο δάσος βίλες και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών ήταν το γραφείο του καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου και πρώην υπουργού της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου», δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος.
Όσον αφορά για το τι πρόκειται να γίνουν τα παράνομα κτίσματα μετά τη δικαστική απόφαση, ο κ.Τρεμόπουλος υπογράμμισε ότι «η απόφαση για κατεδάφιση είναι πολιτική και βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










