Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ταλαντούχος Γιώργος Μαραζιώτης που για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Πάτρα, εκθέτει στο Beton7 στον Βοτανικό στην Αθήνα

Ο ταλαντούχος Γιώργος Μαραζιώτης που για...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 28 Δεκεμβρίου 2013

Μια σειρά από εγκαταστάσεις αλλά και μεταξοτυπίες παρουσιάζει ο ταλαντούχος 29χρονος εικαστικός καλλιτέχνης Γιώργος Μαραζιώτης στον πολυχώρο γκαλερί Beton7 στην οδό Πύδνας στον Βοτανικό, στην Αθήνα.

Η έκθεση ξεκίνησε χθες 28/11/2013 και έχει τίτλο «Night of the world» ενώ την επιμελείται ο Σωτήρης Μπαχτσετζής.

Ο Γιώργος Μαραζιώτης που για αρκετά χρόνια δραστηριοποιήθηκε και έζησε στην Πάτρα, εμπνεόμενος από την αναφορά του Γερμανού φιλοσόφου  G.W.F. Hegel στη Νύχτα του Κόσμου (από το χειρόγραφο Realphilosophie, 1805-1806) παρουσιάζει στην νέα του εικαστική εξόρμηση μια σειρά από εγκαταστάσεις αποτελούμενες από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, μάρμαρο, neon, gesso κ.α.) καθώς και μεταξοτυπίες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την τετράμηνη παραμονή του στη Νέα Υόρκη.

Ο Μαραζιώτης εκμεταλλεύεται όλο τον εκθεσιακό χώρο και “σχεδιάζει” μια πορεία για τον θεατή που μέσω της ευθραυστότητας των υλικών και των υφών των έργων του, των “ευγενικά” αιχμηρών δισδιάστατων σχημάτων του (που αποκτούν μια τρίτη διάσταση ανάλογα με το σημείο θέασης) και τη σχέση του φωτός και της απουσίας του, προσπαθεί να ερμηνεύσει τη Νύχτα, την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης και τελικά, πλευρές του ανθρώπινου ασυνειδήτου στα οποία αναφέρεται ο Hegel.

Μέσω της σύνθεσης των έργων, επιτυγχάνεται μια απόδοση “ιερότητας” στον χώρο ενώ αφήνοντας κενά σημεία, χρησιμοποιώντας το λευκό και μαύρο χρώμα σαν “κατάσταση” και εξερευνώντας τη σημειολογία των υλικών (κάτι το οποίο αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της ζωγραφικής του δουλειάς), η εγκατάσταση που προτείνει ο καλλιτέχνης αποτελεί μια σπουδή πάνω στην έννοια του χρόνου, τα όρια της αισθαντικότητας και στο πως μια θεώρηση της ανθρώπινης υπόστασης μπορεί να διαιωνίζεται στο σήμερα.

Δίνοντας έμφαση στο εύθραυστο των υλικών και στη σχέση του φωτός και της απουσίας του, ο Γιώργος Μαραζιώτης προσπαθεί να ερμηνεύσει με εικαστικό τρόπο όσα αναλύει και περιγράφει ο Χέγλεκ για την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης και το ανθρώπινο υποσυνείδητο.

Ο Γιώργος Μαρζιώτης έχει γεννηθεί στην Αθήνα, το 1984.

Σπούδασε εικονογράφηση (BA (Hons)) στο University of Wolverhampton, απ’ όπου αποφοίτησε με 1st Class Degree και Silkscreen στο School Of Visual Arts, στη Νεα Υόρκη.

Δουλεύει ως ζωγράφος και εικαστικός με διάφορες ομαδες και ιδρύματα (δημόσια και ιδιωτικά).

Από το 2007, εργάζεται και ως σκηνογράφος για το θέατρο.

To 2012, η δουλειά του αποτέλεσε επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τη πρώτη παγκόσμια έκθεση W.Y.A στο Nottingham. Επίσης, την ίδια περίοδο, εκλήθη ως ομιλητής στους φοιτητές του Digital Communication department, του Wolverhampton University.

Έχει εκθέσει έργα του (ζωγραφική, installations & comics) σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ατομικές Εκθέσεις

2011 O, Lord!, Beton7 gallery, Αθήνα

2010 O, Lord!, Dalliance gallery, Λονδίνο

2009 5 Εποχές, Παλαιό Αρσάκειο Σχολείο, Πάτρα

2009 Cartons, Jet Set art space, Πράγα

2008 Inside, Hole gallery, Αθήνα

2008 Inside, Παλαιό Παντοπωλείον, Πάτρα.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture