Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Γιατί δεν ψηφίσαμε την μελέτη για το νέο κύτταρο της Ξερόλακκας"

"Γιατί δεν ψηφίσαμε την μελέτη για ...
Ξανάλατος Νίκος

Τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι εξηγούν τους λόγους απόρριψης, αφήνοντας αιχμές για «δουλειά του ποδαριού»

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιάννης Κόττας, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστείδης Μπουχάγιερ και ο σύμβουλος της παράταξης «Αχαϊκή Συμπολιτεία»  Γιάννης  Κριμπάς, ανέπτυξαν το σκεπτικό τους, σύμφωνα με το οποίο το Νομαρχιακό Συμβούλιο απέρριψε την μελέτη περιβαλλοντικών όρων, για την δημιουργία νέου κυττάρου εναπόθεσης απορριμμάτων στην Ξερόλακκα, μέχρι το τέλος του 2012. Ο κ. Μπουχαγιερ είπε, πως "πρώτη φορά στα οκτώ χρόνια που υπηρετώ στο συμβούλιο παρουσιάστηκε μια μελέτη με τόσες αδυναμίες"

 

"Ήταν πάρα πολλά τα αδύνατα σημεία της, με πρώτο  πρόβλημα αυτό της διάθεσης των στραγγισμάτων και των λυμάτων, που θα κατέληγαν μέσω των χειμάρρων στην θάλασσα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η μικρή απόσταση που θα έχει το νέο κύτταρο από τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής».

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιάννης Κόττας είπε μεταξύ άλλων,  πως «το γεγονός ότι καταψηφίσαμε την μελέτη, δεν σημαίνει ότι λέμε όχι στην λειτουργία της Ξερόλακκας μέχρι το τέλος  του 2012.

Η παράταξη της πλειοψηφιας είπε όχι στην συγκεκριμένη μελέτη. Θα ψηφίσουμε  μια νέα βελτιωμένη, όταν αυτή έρθει στο σώμα. Ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και δεν θα πρέπει να παίζουμε με τα σκουπίδια της τρίτης πόλης στην Ελλάδα.

Πιστεύω, ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο. Πιστεύω επίσης, ότι υπάρχει δυσλειτουργία στην Ξερόλακκα. Σαφώς θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο αυστηροί στην λειτουργία τέτοιων χώρων, που παράγουν προβλήματα για την υγεία μας».

Από την πλευρά του ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Κριμπάς, είπε: "Η προσωπική μου άποψη είναι να γίνει το νέο κύτταρο, γιατί αυτά που είπε ο κ. Δεμαρτίνος έχουν βάση. Όμως ο ίδιος ο κ. Δεμαρτίνος παραδέχθηκε, πως ο τρόπος διαχείρισης των σημερινών κυττάρων είναι απελπιστικός. Η μελέτη εχει βασικές ελλείψεις έστω και κατά μειοψηφία, ως προς την ορθότητα και την πληρότητα της. Να πάρει πίσω αυτή και να φέρει μια επικαιροποιημενη, που να συνυπολογίζει τις επιφυλάξεις μας».

Σε ότι αφορά την αναφορά του κ. Δεμαρτινου, ότι τυχόν επικαιροποίηση της μελέτης χρειάζεται ένα χρόνο για να γίνει, ο κ. Κριμπάς είπε πως «αν αυτό είναι αλήθεια τότε να παραιτηθούμε όλοι, για να αντιμετωπίσουμε πρώτα τα σκουπίδια της γραφειοκρατίας και μετά τα σκουπίδια των πολιτών. Θεωρώ ότι αυτό είναι δικαιολογία του κ. Δεμαρτίνου».

Τέλος ο κ. Κριμπάς απέδωσε μεγάλες ευθύνες στον προηγούμενο αντιδήμαρχο Σπύρο Τυροδήμο, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «είχε παραδώσει την Ξερόλακκα στην τύχη της» ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για  την Νομαρχία Αχαΐας, για τους κατά περίπτωση ελέγχους και την μη επιβολή προστίμων, για την μέχρι σήμερα κατάσταση στην Ξερόλακκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις