Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Δύο πατρινοί ιππείς που έφτασαν στην Ανδραβίδα με τα άλογα

Οι Δύο πατρινοί ιππείς που έφτασαν στην ...

Κάλυψαν 67 χιλιόμετρα!

Το Σάββατο στις 11 Μαΐου στην Ανδραβίδα διοργανώθηκε η 11η ιππική παρέλαση. Άλογα και ιππείς από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί. Το γεγονός όμως ήταν ότι δύο απ’ αυτά πήγαν εκεί καλύπτοντας 67 χιλιόμετρα σε μια μέρα. Ο λόγος για τον Μιχάλη Τζουραμάνη με τον Brio και τον Χρήστο Καϊάφα με τον Nador.

Ξεκίνησαν απ’ την Παρασκευή το πρωί στις 7:20 κάνοντας μια 10λεπτη στάση στην Αχαΐα, έφτασαν Βάρδα στις 12:00 όπου τάισαν τα άλογά τους, ξεκουράστηκαν μέχρι τις 16:00 και μετά έφτασαν στην Ανδραβίδα όπου τους περίμεναν οι διοργανωτές έκπληκτοι. Η κύρια δυσκολία ήταν το γεγονός ότι τα άλογα απαγορεύεται να κινούνται στην εθνική οδό με αυτό να καθιστά σε μερικά σημεία τους ιππείς παράνομους.

Παρόλα αυτά το Σάββατο στις 18:30 τα άλογα παρέλασαν στην Ανδραβίδα με τους εκεί παρισταμένους να χειροκροτούν την προσπάθεια και τους εξαιρετικούς βηματισμούς των αλόγων. Οι δυο φίλοι αφού διανυκτέρευσαν στην Ανδραβίδα την επομένη το πρωί πήγαν στην παραλία Χιλιαδού στη Ναύπακτο να παρελάσουν σε παρόμοια διοργάνωση , όχι έφιπποι όμως. Τα άλογα φορτώθηκαν σε ειδικό τρέιλερ αυτή τη φορά.

Ο Χρήστος Καϊάφας με τον Nador μας εξήγησε ότι μια τέτοια προσπάθεια απαιτούσε ώρες προπονήσεων και των αλόγων και των ιππέων. O Nador ζεύεται στην άμαξα και αρκετές φορές κάνει βόλτες στην Πάτρα.

Ο Μιχάλης Τζουραμάνης με τον Brio μας ενημέρωσε ότι χρησιμοποιεί το άλογό του σε καθημερινή βάση αφού όταν δεν ιππεύει ο ίδιος ιππεύουν τα παιδιά του λογοθεραπευτικού του κέντρου αφού τον χρησιμοποιεί και για θεραπευτική ιππασία.

Εμείς ευχόμαστε του χρόνου να πάνε και στην Καλαμάτα σε παρόμοια ιππική εκδήλωση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις