Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O σκηνοθέτης Γιώργος Γεωργόπουλος και ο πρωταγωνιστής Όμηρος Πουλάκης απόψε στην Πάτρα

O σκηνοθέτης Γιώργος Γεωργόπουλος και ο ...

Θα παραστούν και θα μιλήσουν στην προβολή του aspr;omayroy φιλμ "Tungsten" στο εναλλακτικό στέκι Madriguera

Μία αξιόλογη Ελληνική ταινία παραγωγής 2011, το «Tungsten» σε σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ του Γιώργου Γεωργόπουλου, θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στις 20.30 στην Πάτρα παρουσία μάλιστα των συντελεστών της, του σκηνοθέτη και του νεαρού πρωταγωνιστή Όμηρου Πουλάκη.

Η κινηματογραφική προβολή θα πραγματοποιηθεί στο εναλλακτικό στέκι Madriguera στην Μητροπολίτου Παρθενίου 33, τέρμα Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μία ασπρόμαυρη σπονδυλωτή ταινία με ιδιαίτερη αισθητική, λιτή, μη γραμμική αφήγηση και σκληρό λόγο. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν, μία κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές.

Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας.

Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους, την «κρεατομηχανή» των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.

Το φιλμ μιλάει για τη βία που μας περιστοιχίζει και τον τρόπο με τον οποίο την αναπαράγουμε.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης, Τάσος Νούσιας, Όμηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κόρα Καρβούνη, Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Λήδα Σιβισίδου, Θάνος Μητρόπουλος, κ.α.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρόνικος Καρακατσάνης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μυρτώ Σταμπούλου

Μουσική:Dirty Granny Tales (Original Soundtrack)

Berlin Brides

Ήχος: Γιάννης Πατρίκιος

Διεύθυνση Παραγωγής: Κώστας Γεωργόπουλος

Παραγωγή: multivision

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γεωργόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης “Λυκούργου Σταυράκου”.

Ο πατέρας του ήταν διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και αποτέλεσε βασική επιρροή για την επιλογή του. Ακολούθως σπούδασε Κοινωνιολογία στη Ρώμη (Universita - Roma I: “La Sapienza”). Γυρνώντας στην Ελλάδα δούλεψε αρχικά ως μοντέρ και στη συνέχεια ως σκηνοθέτης κυρίως σε διαφημιστικά και ντοκιμαντέρ. Το “Tungsten” είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Το «Tungsten» έχει παιχθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως στο Μονπελιέ, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ της Κύπρου, στο 5ο Ελληνικό Film Festival στη Νέα Υόρκη, στο 6ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες πέρυσι και αλλού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση των θεατών με τους συντελεστές της ταινίας.

Ο Όμηρος Πουλάκης είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου και έχει πρωταγωνιστήσει στο κινηματογραφικό «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα και στο «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη.

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη 7/3 στις 19.30 στο στέκι Madriguera θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου «22 πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι» των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Λάσκου.

Θα παραστεί και θα μιλήσει ο Χρήστος Λάσκος. Πρόκειται για ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τα πράγματα που μας λέει ο κυρίαρχος λόγος και δεν ισχύουν, σχετικά με την ελληνική κρίση.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του βιβλίου, «δεν παράγουμε σχεδόν τίποτε ως χώρα. Καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.

Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι στρεβλός, υπανάπτυκτος και εξαρτημένος. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εργατική τάξη.

Για όλα φταίνε οι συντεχνίες. Μετά τη μεταπολίτευση η επικράτηση της αριστερής ιδεολογίας υπήρξε μοιραία, ενοχοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και το κέρδος.

Η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται καθοριστικά από το εργατικό κόστος.

Το μεγάλο κράτος βρίσκεται στη ρίζα της «ελληνικής» κρίσης.

Είμαστε χαμένοι εκτός ευρώ. Η διαπραγματευτική μας δύναμη είναι μηδενική.

Αυτά και άλλα πολλά «αυτονόητα» του κυρίαρχου λόγου, ως εκ τούτου και της δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα, κρίνονται και ερευνώνται στο συγκεκριμένο βιβλίο. Όχι ως μια φιλολογική ενασχόληση ορισμένων σχολιαστών που ενδιαφέρονται για την «αλήθεια», αλλά ως τμήμα μιας ενεργής και ανελέητης κοινωνικής σύγκρουσης από την πλευρά των κυρίαρχων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture