Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές λάτιν και τάγκο μπάντες της Πάτρας
Οι NUEVO SIETE ENSEMBLE που θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μουσικές μπάντες της πόλης της Πάτρας αναμένεται να δώσει μία live παράσταση την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, στις 21:30, στο θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.
Στα δύο περίπου χρόνια ζωής της η μπάντα έχει δώσει σημαντικές συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, στον πολυχώρο «Πολιτεία» και αλλού, μπροστά σε πολυπληθές κοινό που αγαπά την Latin μουσική και δη το tango.
Η παράσταση που θα δοθεί στις 16/1, φέρει τον τίτλο «Camino Contacto» και περιλαμβάνει μουσική, χορό και τραγούδι σε ρυθμούς tango & Nuevo tango, σε συνθέσεις των Άστορ Πιατσόλα, Mariano Mores, Francisco Canaro, Feliciano Latasa και Osvaldo Pugliese.
Το tango είναι ιστορία μιας άλλης εποχής που συνεχίζεται, ένας τρόπος ζωής, στα σαλόνια και τους δρόμους τους κακόφημους. Ο παλμός του Buenos Aires και της αργεντίνικης pampa, πετάει με τον αέρα του bandoneon, και αρμενίζει με τα καράβια των Ιταλών μεταναστών σε όλο των κόσμο.
Ένα μουσικό χωνευτήρι πολιτισμών αλλά και υποκουλτούρας :Ισπανοί κατακτητές, αφρικανοί σκλάβοι και ιταλοί μετανάστες συνεχίζουν τον υπεραιωνόβιο χορό τους στις νότες του μικρού εκείνου ακορντεόν (bandoneon) που έχουν φέρει στο Rio de la Plata –τον ασημένιο ποταμό- Γερμανοί ιερείς, προτεστάντες και καθολικοί τυχοδιώκτες. Το tango, είναι ένας πολιτισμικός υβριδισμός , που προβάλλει πολλά στοιχεία , όμως στις φλέβες του ρέει ο πόνος. Και ο λόγος του, λιμανίσιος, μάγκικος, ένα είδος ρεμπέτικού της Λατινικής Αμερικής. Στίχοι που εκφράζουν χαρμολύπη. Στίχοι γραμμένοι στα λιμάνια και στα πορνεία, στα καταγώγια και στις φυλακές της δικτατορίας.
Στην Αργεντινή χορεύουν τον καημό τους, αλλά και αυτό ακόμα του είναι απαγορευμένο γιατί θα ξεσήκωνε επαναστάσεις με το πάθος και το λυρισμό του.
Το όνομα του tango έχει αφρικάνικες ρίζες, tamgy σημαίνει τύμπανο στη Νιγηρία, ενώ οι νότες του είναι ισπανικές –υπάρχει και tango flamenco- με κουβανέζικη καταγωγή , από την Habana , και ίσως –αμυδρή ανάμνηση –από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, όπως φανερώνει το επώνυμο του Vicente Greco, ενός από τους πρώτους συνθέτες tango.
Την 8μελη μπάντα NUEVO SIETE ENSEMBLE συγκροτούν οι: Μαρία Γούτου -Βιολί
Έλενα Φέντκο –Πιάνο
Σέργιος Σοϊλες – Φλάουτο
Χάρης Πεγιάζης – Κοντραμπάσο
Νίκος Σκεπαρνιάς –Κιθάρα
Κώστας Κονδύλης –Κρουστά
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – ακορντεόν
Διονύσης Γιούλης –Ακορντεόν
Τις μεταγραφές και ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Χάρης Πεγιάζης.
Χορεύουν:George Τσαούσογλου
Ιωάννα Ανδρικοπούλου
Τραγούδι : Νάσσια Παπαγιάννη
Φωτογράφος : Αλεξάνδρα Τσάτσου (ALTEZA).
Οι Nuevo Siete Ensemble είχαν συμπράξει με την Πολυφωνική Χορωδία και την γνωστή τραγουδίστρια Ηρώ σε συναυλία πέρυσι το καλοκαίρι στην Πάτρα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr







