Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κούκλες φτιαγμένες από χαρτί παρουσιάζονται στην έκθεση "Πλαγγόνες" στην γκαλερί Παλίσσανδρος της Πάτρας

Κούκλες φτιαγμένες από χαρτί παρουσιάζον...

Η έκθεση της Ρούλας και της Σοφίας Τζήμα εγκαινιάζεται σήμερα το βράδυ

Μία πρωτότυπη έκθεση εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης «Παλίσσανδρος» στο κάτω μέρος της οδού Ερμού στην Πάτρα, ΣΉΜΕΡΑ  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012. Πρόκειται για την έκθεση με τον τίτλο «Πλαγγόνες», της Ρούλας και της Σοφίας Τζήμα, οι οποίες παρουσιάζουν τις πολύ ιδιαίτερες, κατασκευασμένες από χαρτί, κούκλες τους.

Η Ρούλα και η Σοφία Τζήμα ζουν και εργάζονται στα Τρίκαλα. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο κόσμο μέσα από τις κούκλες τους, που είναι εμπνευσμένες όχι μόνο από τη φαντασία αλλά και από την ίδια τη ζωή.

Πριν από αρκετά χρόνια, παράλληλα με την επαγγελματική τους απασχόληση, ξεκίνησαν να δουλεύουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια κοντά σε καταξιωμένους δασκάλους και άρχισαν να ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το κόσμημα και τις εικαστικές εφαρμογές σε χρηστικά αντικείμενα.

Οι «Πλαγγόνες», που για πρώτη φορά παρουσιάζονται ως ολοκληρωμένη ενότητα στην Πάτρα, στην Αίθουσα Τέχνης «Παλίσσανδρος» (Ερμού 8), ακολουθώντας το πνεύμα της Trash Art, είναι φτιαγμένες από χαρτί κυρίως εφημερίδων, δίνοντας συνάμα μια δημιουργική καλλιτεχνική εκδοχή της έννοιας της ανακύκλωσης, ως έργο τέχνης προσιτό σ' όποιον εκτιμά τη μοναδικότητα.

Η έκθεση που ήδη έχει ξεκινήσει θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture