Κατηγορία : Γλυκά Νο56
Η ελληνική παραδοσιακή εκδοχή των γαλλικών macarons. Συνοδεύουν άριστα τον καφέ μας και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στις γιορτές μας.
Υλικά
6 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
2 φλιτζ. φιλέ αμυγδάλου
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 ασπράδια
3-4 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα (μέχρι να αποκτήσουν μαλακές κορυφές).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τους εργολάβους μας σε σχήματα που θέλουμε, απλώνουμε το φιλέ αμυγδάλου σε καθαρή επιφάνεια και τους κυλάμε επάνω .
Τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή να έχουν ρόδινο χρώμα και όχι χρυσοκίτρινο γιατί θα σφίξουν καθώς παγώνουν.
Tips
Αν θέλετε βάζετε ζάχαρη άχνη
Αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε άρωμα πικραμύγδαλο.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










