Κατηγορία : Γενικές γνώσεις
Το όνομά του βγαίνει από τη γαλλική λέξη poche που σημαίνει τσέπη και περιγράφει εύστοχα τον τρόπο που το ασπράδι αγκαλιάζει τον κρόκο στις περιπτύξεις τους μέσα στο ζεστό νερό. Το αυγό ποσέ είναι πολύ δημοφιλές σαν συνοδευτικό άπειρων εδεσμάτων. Απολάυστε τα για πρωινό, βάλτε τα σε σάντουιτς ή μπέργκερς, στις σαλάτες σας ή χρησιμοποιήστε τα ως συνοδευτικά σε κυρίως πιάτα. Ο τρόπος μαγειρέματος του είναι ο πιο υγιεινός από όλους τους άλλους (τηγάνι, βράσιμο κτλ)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε σπάζοντας το αυγό σ’ ένα μικρό γυάλινο μπολ. Από το μπολ, ρίχνουμε το αυγό προσεκτικά μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει μαζί με λίγο άσπρο ξίδι (για να σφίξει το ασπράδι γρήγορα). Το αφήνουμε για 2 λεπτά και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Το ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το σχήμα του.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε από το ασπράδι τα ξέφτια που έχουν δημιουργηθεί με το βρασμό, προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο. Με την εξάσκηση θα μπορέσουμε να τοποθετήσουμε στην κατσαρόλα έως και 4 αυγά συγχρόνως.
Για όσους δεν έχουν τη δεξιοτεχνία να κάνουν τα αυγά ποσέ μ’ αυτόν τον «παραδοσιακό» τρόπο, υπάρχει μια ευκολότερη λύση: τα ειδικά πυράντοχα φορμάκια που χωράνε ένα και μόνο αυγό. Τα φορμάκια τοποθετούνται μέσα σε κατσαρόλα με βραστό νερό, μετατρέποντας εύκολα και γρήγορα τα αυγά σε άψογες «τσεπούλες».
Ακόμη μια ευκολία είναι η δυνατότητα προετοιμασίας μεγαλύτερου αριθμού αυγών μια-δυο μέρες νωρίτερα από το σερβίρισμά τους. Στην περίπτωση αυτή τα συντηρούμε στο ψυγείο και τα ζεσταίνουμε βυθίζοντάς τα μέσα σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα.
Πηγή :eggs.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










