Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρώτο κόμμα η αποχή - Πως διαμορφώθηκε η δυναμική των κομμάτων

Πρώτο κόμμα η αποχή - Πως διαμορφώθηκε η...

Το 37,5 των πολιτών δεν προσήλθαν στις κάλπες

Η ΝΔ ήρθε πρώτη και αύξησε το ποσοστό της σχεδόν 11 μονάδες, από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να έκανε και νέο άλμα και να βρίσκεται πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση, όμως και πάλι πρώτη ήρθε η αποχή.

Και η αποχή αύξησε το ποσοστό της από το 35% στις 6 Μαϊου, στο 37,5% και ουσιαστικά ήρθε πρώτο κόμμα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η αποχή το 2009 ήταν στο 29%. Η αύξηση της αποχής ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό που καθόρισε και αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις εκλογές όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του newsit.gr οι νικητές μεταξύ των κομμάτων είναι δύο. Η ΝΔ με αύξηση του ποσοστού της από το 18,85% στο 29,66, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε από το 4,6% του 2009 στο 16,78 τον Μάιο και χθες στο 26,88.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρέμεινε στην τρίτη θέση με απώλειες 0,9% σε σχέση με τον Μάιο, και η Δημοκρατική Αριστερά, που σημείωσε άνοδο 0,14%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να μην έπιασαν ξανά διψήφιο ποσοστό, παγιώνονται όμως στην τέταρτη θέση, η δε Χρυσή Αυγή διατήρησε το ποσοστό της.

Στους ηττημένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ, το οποίο έπεσε από το 8,47% στο 4,5%, με απώλειες 14 εδρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις