Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ Ηλείας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για το λαό

ΚΚΕ Ηλείας: Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ε...

Σχολιο για τις διαφαινόμενες απώλειες του κόμματος

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευνοϊκό για το λαό και αυτό εκφράζεται από τις απώλειες του ΚΚΕ τις οποίες τις βλέπαμε και κατά την προεκλογική περίοδο και αυτό οφείλεται γιατί πήγαμε κόντρα σε ένα ρεύμα που διαμορφώθηκε σε συνθήκες έντονης οργής και δυσαρέσκειας η οποία οδηγούσε μια μεγάλη μερίδα κόσμου σε αυταπάτες για εύκολο δρόμο. Αρνητικό στοιχείο είναι επίσης η εμφάνιση ενός νέου σχετικά δίπολου που μπορεί να ασκήσει αρνητική επίδραση στο κύριο ζήτημα που είναι η ανασύνταξη και αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να βγουν συμπεράσματα για το λαό και να μην υπάρξει καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης όποια και αν είναι αυτή.

Η μείωση του ΚΚΕ είναι δείκτης  της δύναμης της αυταπάτης σε συνθήκες που ο λαός δεν αντέχει και αναζητά έστω και το μικρότερο κακό. Όμως  είναι πιο ανησυχητικό στο βαθμό που μπορεί να οδηγήσει σε αναχώρηση από τον αγώνα. Γιατί η μείωση του ΚΚΕ φαίνεται ότι αφορά ανθρώπους με ριζοσπαστισμό και αριστερή πολιτική σκέψη που διαχωρίζουν την οικονομία από την πολιτική, υποτίμηση του χαρακτήρα της κρίσης, του υπέρτατου καπιταλιστικού νόμου, του κέρδους. Υποτίμηση του χαρακτήρα της ΕΕ και των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τις δυσκολίες της ταξικής πάλης, τις παγίδες της αστικής τάξης, του ιμπεριαλισμού. Για μας ο αγώνας δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με τις εκλογές.

Η πολιτική γραμμή και οι προβλέψεις του ΚΚΕ θα επιβεβαιωθούν. Το ΚΚΕ υπερασπίσθηκε θεμελιακές αρχές και αξίες που αφορούν την τύχη και την προοπτική του λαού. Θα δικαιωθεί, οι αυταπάτες αργά ή γρήγορα όπως και ο φόβος θα υποχωρήσουν κάτω από την ίδια την σκληρή πραγματικότητα και τις εξελίξεις.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί να ξαναβρεθεί μαζί και με εκείνους που δεν το ψήφισαν και με όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, ώστε να μη κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η φοβία, το συντηρητικό πισωγύρισμα σε πιο αντιδραστικές αντιλήψεις που φέρνει η απογοήτευση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις