Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ψητά λαχανικά με κρέμα μπαλσάμικου!

Ψητά λαχανικά με κρέμα μπαλσάμικου!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο11

Φαινομενικά ακούγεται πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς ψητά λαχανικά, παρόλα αυτά χρειάζονται και αυτά τη διαδικασία τους και μάλιστα κάποια από αυτά ξεχωριστά. Ας το προσπαθήσουμε!

Υλικά

1-2 μελιτζάνες φλάσκες (είναι οι πιο σκουρόχρωμες και στρογγυλές)

2 κολοκυθάκια

5-6 μανιτάρια πλευρώτους

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 πορτοκαλί γλυκιά πιπεριά

Ελαιόλαδο

Ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος

Θυμάρι, δεντρολίβανο

Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κάθετες φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Μετά τις ξεβγάζουμε καλά και τις στραγγίζουμε.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κάθετες φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φέτες μελιτζάνας και τα πλευρώτους. Προσθέτουμε λίγο ξύδι μπαλσάμικο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 7-8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε κρατώντας τα υγρά για να τα χρησιμοποιήσουμε στη σως.

Σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να σχηματιστούν ατμοί. Αυτό το κάνουμε για να αποφλοιώσουμε τις πιπεριές μας καθώς η φλούδα τους είναι δύσπεπτη. Στο μπολ τις αφήνουμε περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, θα δούμε πως είναι ιδιαίτερα εύκολο πια, τις κόβουμε σε φαρδιές φέτες και βγάζουμε τα σπόρια τους. Στραγγίζουμε καλά. Τα υγρά τους μπορούμε να τα κρατήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε στη σως μας μετά.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας, τα κολοκυθάκια και τα πλευρώτους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθούν. (Ο χρόνος ποικίλει, οπότε τα παρακολουθούμε). Λίγο πριν τα βγάλουμε βάζουμε και τις φέτες πιπεριάς να ζεσταθούν και αυτές, αφού είναι ήδη ψημένες.

Σε ένα μπολάκι ή φλιτζάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπαλσάμικο που είχαμε μαρινάρει τα λαχανικά (εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο), τα υγρά από τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, λίγα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι να δέσει η σως μας.

Βάζουμε σε πιατέλα όλα τα λαχανικά και τα πλευρώτους μας και περιχύνουμε με τη σως.

Καλή απόλαυση!

Tips : Στο ψήσιμο των λαχανικών μπορούμε να προσθέσουμε και φέτες κρεμμυδιού. Όταν ψήνονται γίνονται πολύ γλυκά και ακόμα και αν υπάρχει..."πρόσωπο" μη φοβάστε δε μυρίζουν!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste