Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Βαρύς ο.. πέλεκυς για Παναθηναϊκό!

Βαρύς ο.. πέλεκυς για Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά το σκεπτικό του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Σουπερ Λιγκας

Εξοντωτική ήταν η ποινή που -με βάση τον πειθαρχικό κώδικα- επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό, για τα επεισόδια στο ντέρμπι της ντροπής, εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε τις κυρώσεις που αφορούν τους "πράσινους" και έχουν ως εξής:  «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: "Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ».
Η ποινή είναι εφέσιμη.

Οι δικηγόροι Βαγγέλης Πέτσος και Γιάννης Κάρμης στήριξαν την υπερασπιστική γραμμή του «τριφυλλιού» στην αδυναμία της αστυνομίας να ελέγξει τους «100 μπαχαλάκηδες» που «κάθε λίγο και λιγάκι καίνε το Σύνταγμα». Αρχικά, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης γιατί το κατηγορητήριο ήταν μεγάλης έκτασης και δεν είχαν επαρκή χρόνο για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ωστόσο η Επιτροπή απάντησε αρνητικά και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. «Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις του.

Αυτοί που τα έκαναν δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Είναι εκτός ποδοσφαίρου. Λόγω του μνημονίου συμβαίνουν αυτά και θα μπορούσαν να γίνουν οπουδήποτε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, άλλωστε η ΠΑΕ πήρε και τα εύσημα του Ολυμπιακού για αυτό», ανέφερε ο δικηγόρος του «τριφυλλιού», Γιάννης Κάρμης και συνέχισε: «Τα επεισόδια αυτά συνδέονται με μπαχαλάκηδες. Είναι εκείνοι που καίνε την Αθήνα. Εκατό τέτοιοι δούλευαν την αστυνομία». Παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή: «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να παρουσιάσουν ως λάφυρο τον Παναθηναϊκό στην προεκλογική περίοδο που έρχεται. Να αναζητήσετε και την ευθύνη που έχουν και άλλοι φορείς. Μη δώσετε τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη νύφη. Περιμένω από εσάς την ηρωική απόφαση. Μία εβδομάδα πριν από το ματς, όλοι, ΠΑΕ, πολιτεία, ΓΓΑ, αστυνομία, κάναμε συσκέψεις για να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο».

Επίσης, η πλευρά του Παναθηναϊκού παρουσίασε και ένα έγγραφο της αστυνομίας το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην ομάδα το Σάββατο το μεσημέρι και έγραφε πως την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του ΟΑΚΑ θα την είχε η αστυνομία, η οποία ζήτησε μέχρι τις 19:30 του Σαββάτου τα ονόματα όσων θα εργαστούν στο γήπεδο την ημέρα του αγώνα. Τέλος, επέμειναν στην άποψη ότι για να υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών, όπως προβλέπει το άρθρο 21 του ΚΑΠ (-3 βαθμοί στο εφετινό πρωτάθλημα και -2 από τη διοργάνωση της νέας περιόδου), θα πρέπει «να υπάρχει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια», αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς «την ευθύνη για την περιφρούρηση του ΟΑΚΑ είχε αναλάβει από το Σάββατο η αστυνομία».

Τέλος, με χθεσινή ανακοίνωση το δ.σ. της Σούπερ Λίγκα καταδίκασε τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ και κάλεσε «όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων. Η οικονομική και η αγωνιστική εξόντωση των ομάδων, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, δεν συντελεί στη μείωση των κρουσμάτων βίας, όταν οι ίδιοι οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters