Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Χοιρινό με δαμάσκηνα και τσάι κόκκινων φρούτων

Χοιρινό με δαμάσκηνα και τσάι κόκκινων φρούτων
Κακαβάνη Μαρία

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα

Μια δική μου απλή, αυτοσχέδια συνταγή που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε αρκετά τραπέζια. Αν αγαπάτε τις γλυκές γεύσεις στη μαγειρική δοκιμάστε τη!

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους μεσαίου μεγέθους

3 κρεμμύδια

1 κουτί αποξηραμένα δαμάσκηνα 400 γρ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 λίτρο κόκκινο κρασί

1 λίτρο ζωμό κρέατος

2 φακελάκια τσάι κόκκινων φρούτων (φράουλα, βατόμουρο)

Μισό ματσάκι μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια

Αλάτι

Κόκκοι ροζ πιπεριού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη για να καραμελώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο σκεύος το κρέας, βάζουμε αλάτι και τους κόκκους του ροζ πιπεριού και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (βοηθάει να δέσει μετά η σάλτσα).

Αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη και το ζωμό.

Σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό βάζουμε τα δύο φακελάκια τσαγιού και αφήνουμε μέχρι να βγάλουν όλο τους το άρωμα και τη γεύση. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ το νερό, αρκεί να βγουν τα αρώματα. Μετά το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα μας.

(Εγώ μερικές φορές βάζω τα φακελάκια κατευθείαν στο νερό της κατσαρόλας που βράζει το κρέας με την κλωστή τους απ’έξω. Αυτό βέβαια χρειάζεται προσοχή μην πέσει μέσα στο φαγητό.)

Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1-1 ½ ώρα. Αναλόγως με το σκεύος μας και την κουζίνα μας το κρέας χρειάζεται άλλο χρόνο για να γίνει γι αυτό το δοκιμάζουμε.

Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε με προσοχή γιατί όσο βράζουν λιώνουν. Δεν τα αφήνουμε πάνω από ένα τέταρτο γιατί πάλι θα λιώσουν.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Κανονικά η σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα θα έχει δέσει αλλά σε περίπτωση που είναι ακόμα νερουλή διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό λίγο αλεύρι ή μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. (Πρέπει να έχει διαλυθεί καλά γιατί αλλιώς θα σβολιάσει).

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Το έχω δοκιμάσει και με ζυμαρικά με γεύση σοκολάτα (θα τα βρείτε σε ιταλικά ντελικατέσεν και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) και πήγαινε πάρα πολύ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste