Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ηπειρώτικο "σάουντρακ" για τον Τεό στο αφιέρωμα της Λέσχης

Πάτρα: Ηπειρώτικο "σάουντρακ" ...

Πολλοί Πατρινοί παρά το κρύο έσπευσαν στην εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Οι ήχοι Ηπειρώτικων τραγουδιών που ήταν από τα πολύ αγαπημένα του αδικοχαμένου σπουδαίου κινηματογραφικού δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου πλημμύρισαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου το βράδυ την αίθουσα 3 των Στερ στη Βέσο Μάρε, όπου η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας πραγματοποίησε αφιέρωμα στον "Τεό" του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου προβάλλοντας την ταινία του 'Μία αιωνιότητα και μία μέρα", που τον Μάιο του 1998 του είχε χαρίσει το μέγιστο βραβείο που τόσο πολύ επιθυμούσε, τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών.
Μάλιστα την αναγγελία τότε του βραβείου την είχε κάνει ο επίσης σημαντικός σκηνοθέτης από τις ΗΠΑ Μάρτιν Σκορσέζε που δήλωσε συγκλονισμένος όταν έμαθε για τον αιφνίδιο χαμό του Αγγελόπουλου στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "Η άλλη θάλασσα". Επίσης το βραβείο το είχε παραδώσει στον συγκινημένο και λίγο σαστισμένο τότε και μετρημένο στις αντιδράσεις του Θόδωρο Αγγελόπουλο η γνωστή Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι.

Ο μουσικός που πλαισίωσε την εκδήλωση της Πάτρας έπαιξε επίσης το αγαπημένο δημοτικό άσμα ¨κοντούλα λεμονιά¨ το οποίο είχε ακουστεί τόσο στον πολυβαραβευμένο "Θίασο" του 1975 όσο και σε άλλες ταινίες του αξέχαστου σκηνοθέτη. Την "Μία αιωνιότητα και μία μέρα" προλόγισαν ο Βασίλης Λαδάς, συγγραφέας, δικηγόρος και από τα σταθερά μέλη της Λέσχης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης.
Η αίθουσα στα Στερ όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελένη Δάσιου στο thebest.gr γέμισε μέχρι σχεδόν τις πρώτες δύο σειρές παρά το έντονο κρύο που επικρατούσε την Τρίτη το βράδυ ενώ και το κοινό έμεινε πολύ ευχαριστημένο. Επίσης η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά στο άκουσμα των αγαπημένων ηπειρώτικων ήχων και ασμάτων του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Στο μεταξύ ο ετήσιος χορός της λέσχης για την Καρναβαλική περίοδο που αποτελεί κάθε χρόνο ένα κοσμικό γεγονός με πολύ κέφι, ξεχωριστές μεταμφιέσεις και επώνυμες παρουσίες, θα πραγματοποιηθεί φέτος την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς 24 Φεβρουαρίου στο κλαμπ Fabric της Ηρώων Πολυτεχνείου με την πρόσκληση να κοστίζει 35 ευρώ.
Όσο για το θέμα του χορού που φέτος θα δώσει το γενικό πρόσταγμα για τις καρναβαλικές μεταμφιέσεις του κόσμου (δεν είναι απαραίτητο κάποιος να το ακολουθήσει) προέρχεται από ένα γυναικείο ιστορικό πρόσωπο και απόλυτα κινηματογραφικό (την έχει υποδυθεί η Ελίζαμπεθ Τέιλορ που πέθανε το 2011), την βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα. Με τη διαφορά ότι ο τίτλος είναι ένα λογοπαίγνιο και γράφεται ως "Κλαίω Πάτρα" κάνοντας βέβαια αναφορά στην πολύπαθη από πολλά προβλήματα πόλη μας, της Πάτρας τα οποία έχουν ενταθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης.Ο χορός και φέτος θα κρύβει πολλές εκπλήξεις ενώ θα πλαισιωθεί και από ντι-τζέι.
Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture