Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αγγλική Wikipedia θα μείνει κλειστή στις 18 Ιανουαρίου

Η αγγλική Wikipedia θα μείνει κλειστή στ...
S.A. SilkTech
[email protected] , Facebook Page

σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα νομοσχέδια SOPA/PIPA

Στις 18 Ιανουαρίου 2012, σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, η κοινότητα της Wikipedia έχει επιλέξει να κρατήσει κλειστή την αγγλική έκδοση της σελίδας για 24 ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της προτεινόμενης νομοθεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - Stop Online Piracy Act (SOPA)  στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, και PROTECTIP (PIPA) στη Γερουσία των ΗΠΑ. Αν περάσει, η νομοθεσία αυτή θα βλάψει το ελεύθερο και ανοικτό Διαδίκτυο και θα επιφέρει νέα εργαλεία για τη λογοκρισία των διεθνών δικτυακών τόπων στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 72 ωρών, πάνω από 1800 Wikipedians ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συζητήσουν τις προτεινόμενες δράσεις που η κοινότητα επιθυμεί να λάβει κατά των SOPA και PIPA. Αυτό είναι μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε μια συζήτηση της κοινότητας που έχει γίνει ποτέ στη Wikipedia, κάτι που απεικονίζει το επίπεδο ανησυχίας των Wikipedians σχετικά με αυτήν την προτεινόμενη νομοθεσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων υποστηρίζουν τη δράση για την ενθάρρυνση μεγαλύτερης δημόσιας δράσης για την αντιμετώπιση αυτών των δύο νομοσχεδίων. Από τις προτάσεις που εξετάστηκαν, εκείνες που αφορούσαν σε ένα "μπλακ άουτ" από την αγγλική Wikipedia, σε συνεννόηση με παρόμοιες διακοπές λειτουργίας σε άλλους δικτυακούς τόπους που είναι σε αντίθεση με τα SOPA και PIPA, έλαβαν την ισχυρότερη υποστήριξη.

τα SOPA και PIPA θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου
"Σήμερα οι Wikipedians από όλο τον κόσμο μίλησαν για την αντίθεσή τους σε αυτή την καταστροφική νομοθεσία», δήλωσε ο Jimmy Wales, ιδρυτής της Wikipedia. "Αυτή είναι μια τρομακτική δράση που θα αναλάβει η κοινότητά μας - και ενώ είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να στερήσουμε από τον κόσμο το να έχει πρόσβαση στη Wikipedia ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο, απλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τα SOPA και PIPA θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στο εξωτερικό, και θέτουν ένα τρομακτικό προηγούμενο λογοκρισίας στο Διαδίκτυο για τον κόσμο ».
Καλούμε τους αναγνώστες της Wikipedia να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί. Εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, απευθυνθείτε στους εκλεγμένους εκπροσώπους σας στην Ουάσιγκτον. Εάν ζείτε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, επικοινωνήστε με το Υπουργείο Εξωτερικών ή παρόμοιο κλάδο της κυβέρνησης. Πείτε τους να αντιταχθούν στα SOPA και PIPA, ώστε το Διαδίκτυο να παραμείνει ανοιχτό και ελεύθερο.

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις