Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι προβλέψεις της IBM για τα επόμενα 5 χρόνια

Οι προβλέψεις της IBM για τα επόμενα 5 χρόνια
S.A. SilkTech
[email protected] , Facebook Page

Μια κρυφή ματιά στο μέλλον

Τα τελευταία 5 χρόνια η IBM δίνει μια λίστα με 5 καινοτομίες που προβλέπει πως θα γίνουν δημοφιλείς τα επόμενα 5 χρόνια. Ας ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον όπως το βλέπει η μεγάλη εταιρεία υπολογιστών:

Ενέργεια από τους ανθρώπους. Η πρόοδος της τεχνολογίας θα επιτρέψει την παραγωγή ενέργειας από την κίνησή μας, εκμεταλλευόμενη το περπάτημα, το ποδήλατο, ακόμα και το νερό που τρέχει. Για παράδειγμα το ποδήλατο μας να φορτίζει το κινητό.

Δεν θα χρειάζονται πια τα passwords. Η αναγνώριση των φυσικών χαρακτηριστικών μας, όπως η φωνή, τα αποτυπώματα και η αναγνώριση προσώπου θα χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη διαπίστευσή μας.

Το διάβασμα της σκέψης δεν είναι επιστημονική φαντασία. Οι επιστήμονες ήδη δουλεύουν σε συσκευές που θα μπορούν να διαβάζουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, και τις εκφράσεις του προσώπου. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε εφαρμογή αυτών σε παιχνίδια.

Ο ψηφιακός διαχωρισμός θα σταματήσει να υπάρχει, αφού η τεχνολογία θα είναι προσιτή για όλους και μέσα ακόμα και από φτηνά κινητά τηλέφωνα θα μπορούν όλοι να συνδέονται σον ψηφιακό κόσμο.

Δεν θα υπάρχουν πια ανεπιθύμητα emails. Σε 5 χρόνια τα ανεπιθύμητα διαφημιστικά email θα είναι τόσο προσωπικά που ίσως να φαίνεται πως τα spam έχουν τελειώσει. Παράλληλα τα φίλτρα spam θα είναι τόσο ακριβή που δεν θα ενοχλείστε πια από ενοχλητικές πωλήσεις.

Οι προηγούμενες πάντως προβλέψεις  της IBM δεν αποδείχθηκαν εκτός πραγματικότητας με την πάροδο του χρόνου, χωρίς όμως να έχουν ήδη επαληθευθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις