Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:"To όνειρο ΚΑΜ - ΚΑΜ" από τη Δήμητρα Γεωργίου

Πάτρα:"To όνειρο ΚΑΜ - ΚΑΜ" απ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

«Το όνειρο ΚΑΜ – ΚΑΜ» είναι αφιερωμένο στoυς  μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας και του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, από καρδιάς και δια ..πένας Δήμητρας Γεωργίου. Ένα όνειρο, ένα λουλούδι, μια γιαγιά,  τρία εγγόνια και τέσσερα συνολικά, χαρισματικά παιδιά, στέλνουν μήνυμα αγάπης και αποδοχής.

Το παραμύθι παρουσιάζεται την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου , στις 7. 30 το απόγευμα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Θα προλογίσουν ο συγγραφέας , εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο Φίλιππος Μποτώνης, που έχει κάνει την εικονογράφηση του παραμυθιού, ο Ηλίας Παπαθανασίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ και ο γνωστός καλλιτέχνης Πάνος Μουοζουράκης.

Η κ. Γεωργίου έγραψε το παραμύθι  τα Χριστούγεννα του 2007 για τα τρία εγγόνια της. Για τα αγγελούδια του Χρήστου Κιούση, από το Ράδιο – Αρβύλα. Τον Κωνσταντίνο. Την Αντζελίνα και τη Μαριλίνα. Από  τα αρχικά τους προκύπτει  το ΚΑΜ.

Η γιαγιά του παραμυθιού βλέπει ένα όνειρο. Ονειρεύεται ένα παιδί, που δεν είχε τη δυνατότητα να ακούσει και να μιλήσει. Οι δυο τους όμως μιλούσαν στη νοηματική… Ήταν ένα πανέξυπνο παιδί, το οποίο, όταν είδε στεναχωρημένη τη γιαγιά, λόγω του ότι δεν μπορούσε να βλέπει συχνά τα εγγόνια της, αποφάσισε να βρει κάτι για να της δώσει χαρά.

Της έδειξε λοιπόν ένα λουλούδι και πρότεινε να το πουν ΚΑΜ – ΚΑΜ. Εκείνη απόρησε για το όνομα που διάλεξε να δώσει το παιδί στο λουλούδι… και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μια τυχαία ονομασία…

Την άλλη μέρα τα εγγόνια πηγαίνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους, η οποία τους διηγείται το όνειρό της και όλοι μαζί, συμφώνησαν στο πόσο χαρισματική γλώσσα είναι η νοηματική και  αποφασίζουν να  τη μάθουν.

Όταν η κυρία Γεωργίου διάβασε το παραμύθι στα εγγόνια της εκείνα ενθουσιάστηκαν, η ίδια όμως θεώρησε σκόπιμο να κάνει κάτι για τα παιδιά αυτά «και να μη μείνει μόνο στα εγγόνια μου, γιατί όλα τα παιδιά είναι δικά μας. Πιστεύω ότι πρέπει να αγαπάμε το ατελές και να το τελειοποιούμε με την αγάπη μας».

Στο πλαίσιο αυτό  η κ. Γεωργίου ήρθε σε επαφή με τη διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Αγγελική Νικολοπούλου και τη διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αντωνοπούλου.

Το βιβλίο είναι προσφορά της κυρίας Γεωργίου, εθελοντική εργασία προσέφερε και ο εικονογράφος κ. Μποτώνης.

Ποια ήταν όμως η αφορμή για να γράψει η κ. Γεωργίου για αυτά τα παιδιά;

«Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτά τα παιδιά, γιατί όταν ο Χρήστος ήταν 5 ετών και πήγαινε στο νηπιαγωγείο, από ένα χτύπημα είχε πρόβλημα στο αυτί, το οποίο αντιλήφθηκε η νηπιαγωγός  του. Έγκαιρα λοιπόν με ειδοποίησε η νηπιαγωγός του. Εγώ δεν μπορούσα να το καταλάβω. Καθόταν πολύ κοντά στην τηλεόραση, αλλά αυτή ήταν η συνήθειά του και παλιά».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων και του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.  Η εκδήλωση θα είναι και στη νοηματική γλώσσα. Παράλληλα θα λειτουργεί παζάρι από τις 9 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ στην αίθουσα Σώκαρη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης.

Παράλληλα η κυρία Γεωργίου συνεχίζει ήδη την συγγραφική της δραστηριότητα. Ήδη έχει ολοκληρώσει το μυθιστόρημα «Δυόμιση φορές χήρα», το οποίο πιθανότατα θα αποκτήσει και θεατρική μορφή  και θα παρουσιαστεί στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture