ΑΠΟΨΕΙΣ

/

7/10/2020 Η Χρυσή Αυγή και η επόμενη μέρα

Κοινοποίηση
Tweet

Αν αύριο η Χρυσή Αυγή καταδικαστεί, δεν θα είναι μόνο η δικαίωση μιας μάνας.

 

Έχοντας εκφράσει τα χειρότερα ένστικτα της κοινωνίας μας η Χρυσή Αυγή αύριο στις 11 το πρωί θα κριθεί από το δικαστικό μας σύστημα. Για ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει ήδη κριθεί. Όχι, όμως από όλους. Και αυτό είναι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, ακόμη κι αν καταδικαστεί με τον πιο απερίφραστο τρόπο από την ελληνική δικαιοσύνη.

Μπορεί το σύνθημα «Οι ναζί στη φυλακή» να ενώνει τις τελευταίες μέρες χιλιάδες Έλληνες, μπορεί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να βρήκαν προσωρινά άλλη «στέγη», οι ιδέες τους όμως είναι ακόμη εδώ και εκφράζονται μέσα από κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Οι πεποιθήσεις και η νεοναζιστική νοοτροπία είναι παρούσα και κραυγάζει είτε μέσω social media, είτε μέσω «νοικοκυραίων» που επιτίθενται στον ανήλικο μετανάστη και τον τρανς της γειτονιάς.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση και έχει πολλούς συνένοχους. Όχι μόνο αυτούς που την ψήφισαν, αλλά και όλους όσοι τους χάιδεψαν τα αυτιά.

Ότι κι αν γίνει αύριο στις 11 το πρωί ψηφοφόροι και χειροκροτητές θα είναι πάλι εδώ, αναζητώντας αφορμή να επανεμφανιστούν στο προσκήνιο.

Αν, λοιπόν, αύριο η Χρυσή Αυγή καταδικαστεί, δεν θα είναι μόνο η δικαίωση μιας μάνας. Ούτε θα σηματοδοτήσει απλά το τέλος της ανοχής «στα …καλά παιδιά που περνούσαν τις γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο». Πρέπει να γίνει η αφορμή ώστε ως κοινωνία να αναζητήσουμε τρόπους να ξεριζωθεί μία και καλή η νεοναζιστική νοοτροπία που επανεμφανίστηκε σε ένα μέρος της.

Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την εκπαίδευση.  

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις