ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αμόρφωτη και βαρετή βασιλική οικογένεια της Βρετανίας και το πιο ντροπιαστικό δημόσιο μπούλινγκ ever

Κοινοποίηση
Tweet

Της Νεκταρίας Ντούκα

Για να είμαστε ακριβείς, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι στην πλειοψηφία της αμόρφωτη (ο Κάρολος είναι ο πρώτος που απέκτησε πανεπιστημιακό πτυχίο, και ο μόνος μέχρι σήμερα που δείχνει να έχει μια κάποια καλλιέργεια. Πρωτοστατεί π.χ. εδώ και δεκαετίες σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, πολύ πριν γίνουν της μόδας), ανεπάγγελτη (διαιωνίζουν την παράδοση του μεσαίωνα που ήθελε τους αριστοκράτες να απέχουν από κάθε εργασία), σκληρή και βαρετή (το να βλέπεις την 93χρονη Ελισάβετ να αρνείται να παραδώσει το στέμμα στον γιο της Κάρολο είναι τουλάχιστον θλιβερό, παρότι χαίρει ασυλίας από τα βρετανικά ταμπλόιντ και γι αυτό παραμένει ασχολίαστο). Αναλόγως, λοιπόν, του επιπέδου των μελών της είναι και οι σύντροφοι που επιλέγουν. Αρχής γενομένης από την Ελισάβετ, που παρά το συντηρητικό προφίλ, επέλεξε έναν πανθομολογουμένως υπερφίαλο, αλλά ωραίο εμφανισιακά, φελλό και χαμηλόβαθμο αριστοκράτη, τον δούκα του Εδιμβούργου, μέχρι τον Γουίλιαμ που παντρεύτηκε τελικά την «waity katie», όπως την είχαν ονομάσει τότε τα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς ήταν στην αναμονή επί χρόνια, μέχρι και δίχρονο χωρισμό υπέμεινε όπως έγραφαν τα ταμπλόιντς, περιμένοντας τον πρίγκιπα να αποφασίσει να την πάρει.

Η Κέητ Μίντλετον, όμως,  εντάχθηκε πλήρως και επιτυχώς στο βασιλικό περιβάλλον. Αφού πέρασε τα χρόνια της αναμονής πηγαίνοντας στο γυμναστήριο (ναι, αυτή ήταν η κύρια απασχόλησή της, δεν της είχε περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο να δουλέψει, έστω στην εταιρεία των νεόκοπων πλουσίων γονιών της), έκανε τρεις διαδόχους, εμφανίζεται πάντα χαμογελαστή και η όποια ανανέωση προέρχεται από τις ενδυματολογικές της επιλογές που έχουν κάτι από το γούστο της Νταϊάνα. Κινούνται ανάμεσα στο αγγλικό κακόγουστο και στο μέτριο, παρότι και αυτή αποθεώνεται ως style icon.

Η περίπτωση της Μέγκαν Μαρκλ είναι ελαφρώς διαφορετική. Καταρχήν έχει σπουδάσει κανονικά (χωρίς να έχει το background που θα της επέτρεπε να αποφοιτήσει άνευ προσπάθειας από το Ήτον για παράδειγμα). Επιπλέον είναι αυτοδημιούργητη. Δευτεροκλασάτη ηθοποιός, μεν, αλλά δεν πήρε και τον Αϊνστάιν. Τον πρίγκιπα Χάρι παντρεύτηκε που κυκλοφορούσε σε αποκριάτικα πάρτυ με την σβάστικα στον ώμο. Έπειτα από κάποιες ανεπιτυχείς προσπάθειες να δείξουν προοδευτικοί (ονόμασαν τον γιο τους Άρτσι, τον βάπτισαν εν κρυπτώ, κ.λπ.) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τους κόλπους της βασιλικής οικογένειας.

Το πλήρες παρασκήνιο του γιατί το αποφάσισαν θα το μάθουμε σε ολόκληρη την έκτασή του στο μέλλον. Εάν, δηλαδή, είχαν ήδη απομονωθεί από τη βασιλική οικογένεια, ή εάν οι ίδιοι επεδίωξαν την έξοδό τους, γιατί Χάρι και Γουίλιαμ έχουν ψυχρανθεί κ.λπ. Ή εάν ήταν ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω. Εάν είπαν, μια που η Ελισάβετ μας απαξιώνει δημοσίως και δεν έρχεται ούτε στη βάφτιση του γιου μας (γεγονός που έχει περάσει επίσης ασχολίαστο από τα βρετανικά ΜΜΕ), κι αφού το μέλλον δεν αναμένεται καλύτερο, ας φύγουμε τώρα που ακόμα «πουλάμε» κι ας γίνουμε κάτι σαν πριγκιπικοί Καρντάσιανς. Και περισσότερα χρήματα θα βγάλουμε, και δεν θα έχουμε το βασιλικό πρωτόκολλο και τον κάθε παρωχημένο μονάρχη πάνω από το κεφάλι μας. Επιπλέον, ο Χάρι δεν είναι Γουίλιαμ. Δεν θα γινόταν ποτέ το νούμερο ένα. Και ίσως δεν ήθελαν να επιτρέψουν σε ένα θεσμό που προσδιορίζει την αξία του καθενός αναλόγως με το αν γεννήθηκε πρώτος ή δεύτερος να τους καθορίζει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται στην ανακοίνωσή τους. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι μάλλον υποκριτικοί. Υπό την έννοια ότι αν όντως θέλουν να ιδιωτεύσουν, ο τρόπος που επέλεξαν να το κάνουν μόνο επιπλέον τροφή στους παπαράτσι δίνει. Επιπλέον η ανακοίνωσή τους είναι κάπως σαν το Brexit. Θέλουν, δηλαδή, να φύγουν μένοντας. Ή τουλάχιστον κρατώντας πολλά από τα πριγκιπικά τους προνόμια. Δύσκολα θα το καταφέρουν. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νταϊάνα, που μάλλον αποτελεί το πρότυπό τους, ό,τι κι αν της προσάπτει κανείς, είχε ένα έμφυτο star quality που την προστάτευε από τα πάντα. Δεν το διαθέτει αυτό η Μέγκαν Μάρκλ. Αν το διέθετε δεν θα πρωταγωνιστούσε στo Suits. Θα ήταν ήδη mega star.

Αυτό, όμως, που κανείς άντρας, και ακόμη περισσότερο, καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να δέχεται, πόσο μάλλον να συμβάλει σε αυτό, είναι το απίστευτο μπούλινγκ και ο σεξιστικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει ενάντια στη Μέγκαν Μαρκλ, με τον οποίο αναπαράγεται ένα εξευτελιστικό για τις γυναίκες στερεότυπο. Αυτό της καπάτσας συμφεροντολόγας πλανεύτρας γυναίκας που παρέσυρε το αγνό και άμεμπτο πριγκιπόπουλο στην καταστροφή.   

ΥΓ

1. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν ήθελαν να δουλέψουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, το πρωτόκολο δεν τους το επιτρέπει. Βέβαια κανείς τους δεν έδειξε ποτέ τέτοιες διαθέσεις.

2. Η Τζάκι Κένεντι μετά την επίσκεψή της στο Μπάκινγχαμ είχε χαρακτηρίσει την Ελισάβετ: «Μια σιτεμένη γυναίκα, τόσο επιτηδευμένη, τόσο βαρετή και τόσο μειωμένης αντίληψης» και  το ανάκτορο : «δευτεροκλασάτο, ερειπωμένο, θλιβερό επαρχιακό ξενοδοχείο».

 

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Σχόλια

Απόψεις