Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πείνα στο Αγρίνιο...Συνωστισμός στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πείνα στο Αγρίνιο...Συνωστισμός στο Κοιν...

Σκέψεις και στο Μεσολόγγι για δημιουργία ανάλογης δομής

Ξεπέρασαν τις 800 οι οικογένειες του Αγρινίου, που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί με ευθύνη του δήμου και της Μητρόπολης με την προσφορά προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις.Η οικονομική κρίση, η ανεργία, που χτυπά πλέον όλο και περισσότερες οικογένειες, έχει αυξήσει δραματικά των αριθμό των οικογενειών που πλέον δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά.


Έτσι μέσα σε λίγους μήνες, ο αριθμός των οικογενειών που απευθύνθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγρίνιου, έχουν φτάσει τις 800, με πολύ αυξητικούς ρυθμούς. Με κάποιους προχείρους υπολογισμούς, εάν αναλογιστούμε πως πολλές από αυτές τις οικογένειες έχουν  από 4 μέλη κα πάνω, το Κοινωνικό Παντοπωλείο βοηθά πάνω από 3 χιλιάδες άτομα! Ο αριθμός αυτός ασφαλώς αυξάνεται εάν προσθέσουμε τους συμπολίτες μας που λαμβάνουν βοήθεια από τις κατά τόπους ενορίες.


Τα στοιχεία αυτά έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Δυτικά 9,61 FM, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σερπάνου, παραδεχόμενη και την αυξητική τάση που υπάρχει. Η προσπάθεια αυτή βέβαια, κατά την κ. Σερπάνου, δεν θα είχε αντίκρισμα εάν δεν υπήρχε η έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρουν τόσο του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, όσο και του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο δήμος Μεσολογγίου, προσανατολίζεται στην δημιουργία ανάλογης κοινωνικής δομής και για το Μεσολόγγι, σε συνεργασία πάντα με την Μητρόπολη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις