Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστρονομικό το ποσό: Υπάρχουν 170 μετοχές των 670 δισ. από την "Τράπεζα Ανατολής"

Αστρονομικό το ποσό: Υπάρχουν 170 μετοχέ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πολλοί οι ιδιοκτήτες των χρυσοφόρων μετοχών – Ένας ακόμα είναι από την Πάτρα

Δεκάδες είναι, ανά την Ελλάδα, οι κάτοχοι των χρυσοφόρων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, οι οποίοι μετά τον πανελλήνιο σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος, σπεύδουν να ψάξουν την υπόθεση. Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Γιώργος Γιαβής από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END», είπε ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί κάτοχοι μετοχών έχουν επικοινωνήσει με την «END», δηλώνοντας ότι είναι και αυτοί κάτοχοι τέτοιων μετοχών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει αναφερθεί στην «END», η ύπαρξη 170 τέτοιων μετοχών, από πολίτες που μένουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως από την Κέρκυρα, την Λέσβο και τη Χίο.

Μάλιστα, βρέθηκε στην Πάτρα κι άλλος κάτοχος μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», πλην την οικογένειας του Αρτέμη Σώρρα από την οποία ξεκίνησε το θέμα!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μία τέτοια μετοχή αντιστοιχεί σε 670 δις ευρώ, τότε μιλάμε για πραγματικά αστρονομικό ποσό!

Πέρα όμως από την διεκδίκηση του ποσού από τους ιδιώτες, όπως τονίζει ο κ. Γιαβής, αυτό που ενδιαφέρει τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END», είναι η αντιμετώπιση του δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους και οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής» μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό ατού της χώρας.

«Σκοπός μας είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα υπάρξει ένας συμβιβασμός της Ελλάδας με αυτούς τους οποίους  πρέπει να πληρώνουμε (σ.σ. διεθνές τραπεζικό σύστημα). Επιδιώκουμε να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας και να μείνει ένα μικρό αποθεματικό στο δημόσιο ταμείο», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Γιαβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο θέμα, το οποίο όπως προκύπτει από τα έγγραφα της «END» γνώριζε εδώ και καιρό, με επιφύλαξη καθώς από πρώτη ματιά παρουσιάζεται ως εξωπραγματικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει πρώτα να εξετάσει διεξοδικά τα στοιχεία της υπόθεσης, ώστε να μην επαναληφθεί η υπόθεση με τα πετρέλαια. Όταν δηλαδή κάποιοι, πριν από τέσσερα χρόνια, λοιδορούσαν τον Κώστα Χαρδαβέλα για τις εκπομπές του περί ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ελλαδικό χώρο και σήμερα να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν ξεκινήσουν τα γεωτρύπανα για την εξόρυξή του…

Λόγω της κυβερνητικής επιφυλακτικότητας άλλωστε, δεν έχει προχωρήσει και η υπόθεση της δωρεάς στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» των τεσσάρων μετοχών της οικογένειας Σώρρας, που έχει γίνει μέσω της Γ’ ΔΟΥ Πάτρας, καθώς η αποδοχή της πράξης επί της ουσίας αποτελεί αναγνώριση της αξίας των μετοχών από το ελληνικό κράτος.

Ωστόσο, ένα καίριο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η ελληνική κυβέρνηση, σε μια περίοδο δημοσιονομικής σφαγής δεν λαμβάνει το 1,5 δις ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στο ελληνικό κράτος, λόγω του φόρου δωρεάς. Όταν μάλιστα, οι της «END», αφήνουν να εννοηθεί ότι τα χρήματα για την καταβολή του φόρου μπορούν να τα βρουν!

Αν αναλογιστεί μάλιστα ότι οι ανυπόφορες πιέσεις που δέχεται η χώρα από την Τρόικα και τους πιστωτές της για να λάβει τα νέα μέτρα – σοκ, αφορούν ακριβώς την εξεύρεση του 1.5 δις που «λείπει» από τα κρατικά ταμεία!

Το θέμα λαμβάνει πλέον και πολιτικές διαστάσεις καθώς το φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελλόπουλος.

Διαβάστε ακόμα

Η απάντηση της Εθνικής για τις μετοχές- βόμβα της Τράπεζας της Ανατολής στη Γ ΔΟΥ Πάτρας

Πάτρα:Τι απαντά η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα για τη μετοχή των 670 δις!!!

Σιωπούν οι τραπεζίτες για τη "χρυσή" μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής

 

Σάλος με τις 4 μετοχές των 670 δισ. που κατετέθησαν στη Γ' ΔΟΥ Πατρών- Το θέμα πάει στη Βουλή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις