Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άκης Τσελέντης: με προβληματίζει το ότι δεν έχει γίνει ακόμα μετασεισμός 3,5-3,7 Ρίχτερ

Άκης Τσελέντης: με προβληματίζει το ότι ...
Νασόπουλος Νάσος

"Ας έχουμε το νου μας" μέχρι να γίνει αυτός ο μετασεισμός"

Ένα μετασεισμό της τάξης του 3,5-3,7 Ρίχτερ, περιμένει ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης, για να ησυχάσει από την σεισμική διέγερση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Ναυπάκτου. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον MAX FM και στον δημοσιογράφο Κώστα Φλαμή επεσήμανε ότι ο τελευταίος σεισμός των 4,7 Ρίχτερ (5 κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο) έγινε από νέο ρήγμα, αυτό του Ψαθοπύργου και υπήρξε μια μετατόπιση του επίκεντρου ανατολικότερα, σε σχέση με το σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί προ μηνός περίπου.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός στις εκτιμήσεις του, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι "θα ησυχάσει όταν γίνει ένας μετασεισμός της τάξης των 3,5-3,7 Ρίχτερ" και επανέλαβε ότι δεν είναι "επαγγελματίας εφησυχαστής".

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι έχει καθημερινή επαφή με την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, αλλά όσα λέγονται σε επιστημονικό επίπεδο δεν μπορεί να ανακοινώνονται. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την σύγκλιση της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης

Ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης

Ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις