Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Wikipedia η φονική έκρηξη της Κύπρου

Στο Wikipedia η φονική έκρηξη της Κύπρου

Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει τις ισχυρότερες εκρήξεις του κόσμου

Στον κατάλογο της Wikipedia με τις πιο φονικές εκρήξεις έχει μπει η Κύπρος ύστερα από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στις 11 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος»,το σχετικό λήμμα αναφέρει ότι έχει σημειωθεί ένας σημαντικός αριθμός μεγάλων εκρήξεων τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες μάλιστα από αυτές έγιναν κατά λάθος, ύστερα από τη χρήση εκρηκτικών τελευταίας τεχνολογίας.

Άλλες πάλι εκρήξεις σημειώθηκαν με τη χρήση παλαιότερων συστατικών όπως η πυρίτιδα, προϊόντα βασισμένα στο πετρέλαιο όπως η κηροζίνη και άλλες χημικές αντιδράσεις. Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει τις ισχυρότερες εκρήξεις, αρχίζοντας από τις πιο πρόσφατες.

Πολλές φορές η αξιολόγηση ήταν αρκετά δύσκολη, αφού πολλά στοιχεία σχετικά με αυτές τις εκρήξεις δεν ήταν εύκολο να βρεθούν. Η έκρηξη στη ναυτική βάση θεωρείται η μεγαλύτερη συμβατική στον κόσμο εν καιρώ ειρήνης.

Λίγο μετά τα τραγικά γεγονότα ειδικοί εκτίμησαν το μέγεθός της στο 1/20 αυτής της Χιροσίμα. Η έκρηξη στη βάση, σύμφωνα με την λίστα του Wikipedia, θεωρείται η πιο ισχυρή που έγινε από το 2001 μέχρι σήμερα.

Όπως γράφει η εγκυκλοπαίδεια, 98 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με εκρηκτικά προκάλεσαν έκρηξη που καταγράφηκε ως σεισμικό γεγονός 3.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Τη δραστηριότητα κατέγραψαν αρκετά σεισμικά ινστιτούτα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις