Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα ασθενής δόνηση στις 21:20 - Γκανάς: Μπορεί να γίνει και σεισμός μέχρι 5 Ρίχτερ

Πάτρα: Νέα ασθενής δόνηση στις 21:20 - Γ...

Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους

21:32 Νέα ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:20 το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα. Η ένταση του σεισμού ήταν 3,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο και πάλι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου και πιο συγκεκριμένα 10 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας και 10 νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Η δόνηση έγινε αισθητή καθώς είχε σχετικά μικρό εστιακό βάθος (10χλμ.).

13:07 Μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς τόνισε πως «η σμηνοσειρά σεισμών προβλέπεται για το διάστημα των επόμενων 2 εβδομάδων» στην Πάτρα και συμπλήρωσε ότι   μέχρι στιγμής τον προβληματίζει η συγκεκριμένη ακολουθία που υπάρχει.

Ο κ. Γκανάς πρόσθεσε πως αν το φαινόμενο  είναι σμηνοσειρά, που είναι και το πιο πιθανό, μπορεί να δώσει και σεισμό μεγέθους μέχρι 5 Ρίχτερ. Όμως ακόμα δεν έχουν αποφανθεί αν πρόκειται για τέτοιο φαινόμενο, καθώς από την τελευταία σεισμική δόνηση (τη χθεσινοβραδυνή) έχουν σταματήσει οι σεισμοί στην περιοχή πάνω από 2,5 Ρίχτερ.

Ωστόσο ο γνωστός   σεισμολόγος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες πως πρόκειται για προσεισμούς και θα ακολουθήσει νέος πολύ πιο μεγάλος σεισμός.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας,  ο οποίος τονίζει ότι η ευρύτερη περιοχή του Ρίου - Αντιρρίου, δίνει τέτοια μεγέθη σεισμών, κυρίως μεταξύ 3,5 - 4,5 Ρίχτερ. Αυτό που κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν, είναι ότι οι σεισμοί των τελευταίων ημερών, έχουν το χαρακτηριστικό του μικρού εστιακού βάθους (2-5 χλμ.) γι' αυτό και γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί και μάλιστα με δυνατή βουή.

4 ΚΑΙ 3,8 ΡΙΧΤΕΡ ΜΕ ΒΟΥΗ, ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:52 χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ρίου, προκαλώντας χτυποκάρδια στους κατοίκους της Πάτρας, που χορεύουν με τα Ρίχτερ εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 4χλμ. δυτικά του Ρίου, ενώ το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ.

Ο σεισμός ακολούθησε την δόνηση των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που αναστάτωσε στις 22.12 το βράδυ. Η δόνηση είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 2 χλμ. δυτικά του Ρίου ενώ την ακολούθησε μετασεισμός που έγινε επίσης αισθητός.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 7 χλμ βόρεια της Πάτρας και 2 χλμ δυτικά του Ρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση εντάσεως 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 18:09 χθες  το απόγευμα  στην Πάτρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού της εστιακού βάθους, των δέκα χιλιομέτρων. Το επίκεντρο του σεισμού του απογεύματος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ρίου και 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.

Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.

Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις