Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο δήμαρχος είδε την εγκατάλειψη του Φάρου και έστειλε επιστολή

Πάτρα: Ο δήμαρχος είδε την εγκατάλειψη τ...

Ο Γιάννης Δημαράς, επί των ημερών του οποίου έγινε το έργο, ζητά από τον ΟΛΠΑ να πάρει μέτρα

"Συγκλονισμένος από την αποκρουστική εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο Φάρος της Πάτρας, μέχρι πρότινος στολίδι της πόλης", δηλώνει ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς. Μετά την προσωπική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο χώρο και διαπιστώνοντας με πόνο ψυχής όπως ο ίδιος τονίζει, την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει, ο Φάρος και ο χώρος γύρω από αυτόν, αφού έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, απέστειλε στην διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. επιστολή.

Σε αυτή, αφού εκφράζει την στεναχώρια του και μεταφέρει την ενόχληση των Πατρινών για την εγκατάλειψη του Φάρου και της ευρύτερης περιοχής, ζητά την άμεση δραστηριοποίησή της, έτσι ώστε ο νέος Φάρος να καθαριστεί και να λειτουργήσει ξανά, όπως λειτουργούσε την εποχή που την ευθύνη του είχε το Λιμενικό Ταμείο Πατρών.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δημαρά έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριοι,

«Αναγκάζομαι να σας στείλω αυτή την επιστολή, προκειμένου να σας εκφράσω τη στενοχώρια και την ενόχληση των Πατρινών για την εγκατάλειψη του Φάρου και της ευρύτερης περιοχής, που έχει ως συνέπεια την ιδιαίτερα λυπηρή εικόνα που παρουσιάζει εδώ και μήνες, εικόνα που δε συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο Φάρος υπήρξε επί δεκαετίες το σύμβολο της πόλης μας, σήμα κατατεθέν της Πάτρας και σημείο αναφοράς. Η σύγχρονη ιστορία της Πάτρας είναι δεμένη με τον πέτρινο Φάρο της που κοσμούσε τον κεντρικό λιμενοβραχίονα του λιμανιού μας μέχρι το 1972. Το 1999 εγκαινιάστηκε στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα ένα πιστό αντίγραφο του παλαιού Φάρου. Αυτό το νέο δημιούργημα κατασκευάστηκε με πέτρες από σπίτια δεκάδων Πατρινών, ίδιας ηλικίας με τον παλαιό Φάρο και οι πατρινοί το υποδέχτηκαν με συγκίνηση και σεβασμό.

Σήμερα, μετά από λειτουργία μιας δεκαετίας, ο Φάρος παραμένει, δυστυχώς, κλειστός και εγκαταλελειμμένος και αντί να λειτουργεί ως ένα σημείο επαφής της πόλης με τη θάλασσα, παρουσιάζει εικόνα αποκρουστική, εικόνα κατάντιας, εικόνα ντροπής. Όπως διαπίστωσα, με πόνο ψυχής, κατά την προσωπική μου επίσκεψη, σήμερα το πρωί, ο Φάρος είναι μαυρισμένος, με σπασμένες πόρτες ενώ και ο περιβάλλον χώρος είναι εγκαταλειμμένος, με χαλασμένη την παιδική χαρά και ότι άλλο χρήσιμο και λειτουργικό υπήρχε εκεί μέχρι πρότινος. Το θέαμα κάθε άλλο παρά τιμά την πόλη και το λιμάνι της. Συγκλονίστηκα διαπιστώνοντας πως ότι  με κόπο, κόστος και ενθουσιασμό φτιάξαμε, σήμερα είναι κατεστραμμένο.

Με δεδομένο πως αυτή η κατάσταση διαρκεί για παραπάνω από ένα χρόνο, έρχομαι σήμερα να ζητήσω την άμεση δραστηριοποίησή σας, έτσι ώστε ο νέος Φάρος να καθαριστεί και να λειτουργήσει ξανά, όπως λειτουργούσε την εποχή που την ευθύνη του είχε το Λιμενικό Ταμείο Πατρών.

Ας ομορφύνουμε αυτό το συμβολικό σημείο του θαλασσίου μετώπου. Το οφείλουμε στην πόλη, το οφείλουμε στην ιστορία του λιμανιού της, το οφείλουμε στους Πατρινούς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευαισθητοποίηση και την άμεση ανταπόκριση.»

Ο Φάρος της Πάτρας όταν λειτουργούσε...

Ο Φάρος της Πάτρας όταν λειτουργούσε...

Ο Φάρος της Πάτρας όταν λειτουργούσε...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις