Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Νέα μελέτη που αναγνωρίζει τους καλούς μαθητές απ’ τη «κούνια» τους

Νέα μελέτη που αναγνωρίζει τους καλούς μ...

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology, υπάρχει η δυνατότητα να προβλεφθεί η επίδοση που θα έχουν τα παιδία ως μελλοντικοί μαθητές πέντε μόλις λεπτά από τη γέννησή τους. Στην προαναφερόμενη έρευνα πάρθηκε δείγμα από 877.000 εφήβους από τη Σουηδία.

Το τεστ που πραγματοποιήθηκε ονομάζεται «Apgar» και είναι ήδη γνωστό από το 1952, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης όχι μόνο της σωματικής υγείας του νεογνού αλλά των σχολικών του επιδόσεων. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα συγκρίνοντας τις αποδόσεις των εθελοντών στο τεστ Apgar με τις σχολικές τους επιδόσεις.

Έτσι, συνειδητοποίησαν ότι όσο πιο ψηλά είναι τα επίπεδα στο Apgar ανάλογα τόσο καλύτερες είναι και οι επιδόσεις τους στο σχολείο. Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις κι ότι οι συγκεκριμένες προβλέψεις θα μπορούσαν να ωθήσουν κάποιους γονείς να λάβουν κάποια παραπάνω μέτρα για να μπορέσουν να βοηθήσουν το παιδί τους με τις σχολικές του επιδώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being