Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένας Κύπριος θέλει να παντρευτεί τον…καλό του

Ένας Κύπριος θέλει να παντρευτεί τον…καλό του

Η υπόθεση έφτασε τα χέρια της Επιτρόπου Διοικήσεως, Ηλιάνας Νικολάου

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένας Κύπριος επιθυμεί να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον επίσης Κύπριο σύντροφό του και η υπόθεσή τους έχει φτάσει στα χέρια της Επιτρόπου Διοικήσεως, Ηλιάνας Νικολάου.

Ο νεαρός αποτάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στο Δήμο Πάφου απ' όπου και πήρε αρνητική απάντηση, αφού η νομοθεσία στην Κύπρο δεν προβλέπει την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η κυρία Νικολάου είπε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν διερευνηθεί τρία με τέσσερα παράπονα από άτομα που το μόνο που διεκδικούν είναι το δικαίωμά τους να παντρευτούν τον αγαπημένο τους και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα ζώντας μαζί στην Κύπρο.

Η Επίτροπος Διοικήσεως δήλωσε: «Έχει αλλάξει πια η έννοια του γάμου και υπάρχουν αρκετά νέα δεδομένα που θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να δούμε ποια θα είναι η στάση μας πάνω σε αυτά τα θέματα. Όπως είναι τα πράγματα στην Κύπρο, δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων προσώπων, υπάρχει έλλειψη σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Το θέμα τέλεσης γάμου του Κύπριου πολίτη είναι στην τελική ευθεία και μέχρι τον άλλο μήνα θα υπάρχει έτοιμη έκθεση με συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight