Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των τριών του ΣΔΟΕ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογρ...

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία - Ζούσαν πολυτελή ζωή

Οι... τρεις αδιάφθοροι του ΣΔΟΕ τελικά ήταν διεφθαρμένοι και πιάστηκαν στο δόκανο της Αστυνομίας. Οι εφοριακοί του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατηγορούνται πλέον με βαρύτατες κατηγορίες, καθώς χθες με βάση το νέο νόμο για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ένας βαρύνεται επιπλέον με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε όπλο.

Νωρίτερα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αλλά και τις φωτογραφίες των τριών κατηγορουμένων.

Τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ (Κ. Σερλής, Γ. Τσικνάκης και Δ. Μαλιάγκας) συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τη Δευτέρα το μεσημέρι σε βουλκανιζατέρ στην περιοχή Ιεράς οδού - Αιγάλεω, να χρηματίζονται από επιχειρηματία με 1.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης παγίδευσε τους... αδιάφθορους οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία βαρύνονται και με άλλες κατηγορίες. Ο ανακριτής, μάλιστα, θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και «ξέπλυμα χρήματος». Απο την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν από 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν από την επιχείρηση ελέγχθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

Κύκλωμα
Οι συγκεκριμένοι εφοριακοί είχαν στην κατοχή τους ακριβά αυτοκίνητα, οπλοφορούσαν, ενώ φαίνεται να δρούσαν ως κύκλωμα που είχε εκβιάσει κι άλλους πολίτες. Στην κατοχή του ενός από τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο τα οποία κατασχέθηκαν. Ο ανακριτής που θα χρεωθεί την υπόθεση θα κληθεί να εντοπίσει την «πηγή» των χρημάτων ώστε να εξακριβωθεί αν στην υπόθεση, τουλάχιστον για τον εν λόγω υπάλληλο, τίθεται θέμα διάπραξης του κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά για τα επίμαχα ποσά.

 

Κ. Σερλής

Κ. Σερλής

Κ. Σερλής

Δ. Μαλιάγκας

Δ. Μαλιάγκας

Δ. Μαλιάγκας

Γ. Τσικνάκης

Γ. Τσικνάκης

Γ. Τσικνάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις