Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Κυβερνητικό έγκλημα το κλείσιμο του Καραμανδανείου"

"Κυβερνητικό έγκλημα το κλείσιμο το...

Δηλώσεις του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου

"Εκτός τόπου και χρόνου" χαρακτηρίζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε για τον νέο Υγειονομικό Χάρτη της 6ης Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας που παρουσίασε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, χαρακτηρίζοντας εξ' αρχής "ισοπεδωτική και υποκρύπτουσα συμφέροντα μεγαλογιατρών και μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων" την εισήγηση του Συντονιστή της Ομάδας του υπουργείου Λυκούργου Λιαρόπουλου, για οριστικό κλείσιμο του "Καραμανδανείου" Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας και υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει αναλυτικά  :

" Χιλιάδες οικογένειες από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά ακόμα και από την Ήπειρο έχουν ζήσει την φροντίδα και την αξιοσύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Καραμανδανείου. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 2002 και μετά σχεδίασαν και ενέκριναν κτιριακές επεκτάσεις του. Εθελοντικές οργανώσεις, όπως η "Δανιηλίδα" έχουν προσφέρει ζεστασιά στους μικρούς ασθενείς με δωρεές αγάπης. Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Ρίου - ισάξια μεν- δεν δύναται να συστεγάσει και να απορροφήσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, πέραν της σημαντικής αιτίας της υπερφόρτωσης του εν λόγω ιδρύματος, σίγουρα υποβαθμίζει τις πολύτιμες λειτουργίες του και την αυτόνομη δυναμική του. Άραγε ποιους ενοχλούσε και γιατί; Η προσφορά του δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με ατομικά ή κλαδικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση εγκληματεί χαμένη στην μιζέρια, την άγνοια και τα παιχνίδια που εξυπηρετούν ολίγους"

Σχετικά με την μετατροπή του Γ.Ν Καλαβρύτων σε Κέντρο Υγείας, ο Δ.Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνει:

"Παρότι το καθεστώς λειτουργίας του εν λόγω Νοσοκομείου ήταν ασαφές, δεν είναι δυνατόν να δέχεται ένα ακόμα πλήγμα, το ίδιο και η περιοχή των Καλαβρύτων, μετατρέποντάς το σε Κέντρο Υγείας. Σε μία περιοχή με χιλιάδες μονίμους κατοίκους, σημαντικό αριθμό τουριστών και με Χιονοδρομικό Κέντρο σε λειτουργία, η κυβέρνηση βάλει κατά του τουρισμού αφού μειώνει απροκάλυπτα την παροχή υπηρεσιών υγείας σε χιλιάδες επισκεπτών, αποτρέποντάς τους ακόμα και να επισκεφθούν την περιοχή. Ο υπουργός Λοβέρδος μάλλον θα διαφωνεί και με τις Πρωθυπουργικές εξαγγελιες για τις υποδομές του τουρισμού.Νάτες!¨Ενα νοσοκομείο μακρυά από Πάτρα κι Αίγιο μειώνεται και αφανίζεται.Κρίμα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις