Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ερ...

Δεν ικανοποιήθηκαν απο τις δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αφού δεν ικανοποιήθηκαν από τις αόριστες όπως τις χαρακτήρισαν δεσμεύσεις του  αναπληρωτής  Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Πάνου Μπεγλίτης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων επισημαίνεται «Σκοπός  της συνάντησής μας  αυτής,  όπως εξ αρχής δηλώσαμε στον υπουργό ήταν: να δει το εργοστάσιο που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν όσο-όσο, που στραγγαλίζουν οικονομικά, που το υποβαθμίζουν και το διαλύουν.

Γιατί τα ΕΑΣ δεν είναι μια μαύρη τρύπα ελλειμμάτων και χρεών, «αναξιοποίητων» ακινήτων και «κρατικοδίαιτων τεμπέληδων» όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, αλλά μια σύγχρονη ζωντανή παραγωγική αμυντική βιομηχανία με αξιόλογο εργατικό και τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και η διάλυση της αποτελεί έγκλημα εθνικής μειοδοσίας.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση παρουσίας των  εργαζομένων και της διεύθυνσης του εργοστασίου.

Ο υπουργός επανέλαβε  τις γενικές αόριστες «δεσμεύσεις» του περί διατήρησης των ΕΑΣ υπό Δημόσιο έλεγχο δηλώνοντας όμως δύο καινούργια ανησυχητικά ζητήματα:

Το στρατηγικό σχέδιο που επισείει μέχρι σήμερα η διοίκηση των ΕΑΣ ως εργαλείο  «ανασυγκρότησης» και «νοικοκυρέματος», απορρίφθηκε από το υπουργείο Άμυνας.   Αντί αυτού ο υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να μείνουν μόνο δύο     εργοστάσια, το Αίγιο και το Λαύριο.

Οι μετατάξεις γενικά και αόριστα χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο, θα προχωρήσουν!!! γιατί η αυθαίρετη εκτίμηση της διοίκησης και του υπουργείου – παρά τις 476 αποχωρήσεις λόγω  συνταξιοδότησης - είναι ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό!!!

Εκκρεμεί μια συνάντηση για τη συλλογική σύμβαση, αλλά το θέμα της Ασφαλιστικής συντρίφτηκε πάνω στη βάρκα του δημόσιου χρέους και του μνημονίου και μας παρέπεμψε στο  Υπουργείο Οικονομικών.

Για το σωματείο και τους εργαζόμενους – όπως δηλώσαμε  και στον υπουργό – τώρα πια που απέκτησε δική του γνώμη για το τι πραγματικά είναι  τα ΕΑΣ και δεν έχει πλέον καμιά δικαιολογία.

Ένα πρέπει να είναι το στρατηγικό σχέδιο:

Τα ΕΑΣ να παραμείνουν κρατική Αμυντική Βιομηχανία παραγωγική και όχι μεσάζοντας προμηθειών και συμφερόντων και ας αφήσουν το παραμύθι περί δημόσιου ελέγχου γιατί και ο Ταβουλάρης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και οι Γερμανοί -  σήμερα  Άραβες -  των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο      Μυτιληναίος της ΕΛΒΟ,  υπό δημόσιο έλεγχο ήταν και είδατε τα   αποτελέσματα.

Παραγωγική ανάπτυξη (παραγγελίες) και ανασυγκρότηση που όχι μόνο θα διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας αλλά θα τις αυξάνει και ας εγκαταλείψουν τώρα τις «ταρζανιές» του προέδρου του Δ.Σ., για κανονισμό λειτουργίας, οργανόγραμμα, για πλεονάζον προσωπικό με κάθε τρόπο.

Συλλογική σύμβαση αξιοπρεπής, δεν υπάρχει χωρίς το εφάπαξ της Ασφαλιστικής και αυτό όσο γρηγορότερα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για όλους μας.

Αυτή  ήταν και είναι η θέση μας, αυτή είναι η απαίτηση μας από την διοίκηση των ΕΑΣ που περί άλλων τυρβάζει και από την κυβέρνηση και γι αυτά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις