Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται ο "Γλάρος" με Γεωργαλά και Αγγελόπουλο στο "Λιθογραφείον"

Έρχεται ο "Γλάρος" με Γεωργαλά...

Μία από τις παραστάσεις που έκαναν επιτυχία στην Αθήνα θα μεταφερθεί για ένα τριήμερο, από τις 11 έως και τις 13 Φεβρουαρίου στο θέατρο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων. Πρόκειται για τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχωφ που παρουσιάζεται από την ενδιαφέρουσα πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα Pequod  σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ξανθόπουλου, μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκου Κονιάρη.

Η παράσταση παίχθηκε στην Αθήνα έως και τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στο Knot Gallery στην οδό Μιχαλακοπούλου 206 και Πύρρου στους Αμπελόκηπους και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση ενώ αγκαλιάστηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Η παράσταση, όπως έχει αναφέρει ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, βασίζεται στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο και τοποθετεί την σκηνική δράση σ’ έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές και ενισχύοντας την αίσθηση της αμεσότητας αλλά και του πραγματικού.

Ένα από τα σπουδαιότερα λοιπόν κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου έχει ανέβει από την ομάδα Pequod με απλό, μοντέρνο τρόπο και ματιά, απογυμνωμένο από κάθε αίσθηση «παλιού».

Η παράσταση έχει και έντονο πατρινό ενδιαφέρον καθώς παίζουν σε αυτή τρεις συμπολίτες ηθοποιοί που κάνουν καριέρα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον ηθοποιό και συγγραφέα Γιώργο Αγγελόπουλο ιδρυτή της ομάδας Κάνθαρος ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε πολλές παραστάσεις στο θέατρο Act στη Γεροκωστοπούλου, τη Νικολίτσα Ντρίζη που έπαιξε τελευταία σε δύο ταινίες, τις «Τρεις μέρες ευτυχίας» του Δημήτρη Αθανίτη και τον «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη καθώς και τον Δημήτρη Γεωργαλά, απόφοιτο της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου ο οποίος έχει παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού όπως στον ανδρικό χορό της «Λυσιστράτης» το 2004 με τη Λυδία Κονιόρδου αλλά και σε ταινίες όπως «Το κορίτσι στη γέφυρα» του Πατρίς Λεκόντ με τη Βανέσα Παραντί.

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας σε παραστάσεις όπως η «Λυσιστράτη» στο επιτυχημένο ανέβασμα από τον Θέμη Μουμουλίδη με τον Γιάννη Μπέζο και ο «Μαγικός αυλός» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη όπου υποδύθηκε τον Αυστριακό μουσουργό Μότσαρτ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε πάρει μέρος με το επιθεωρησιακό έργο «Τζάμπα Ελλάδα» με την θεατρική ομάδα Abovo στο 1ο Low Budget Festival που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον περασμένο Νοέμβριο.

Στον «Γλάρο» παίζουν ακόμα οι Άρης Αρμαγανίδης, Βάσω Καβαλιεράτου η οποία είναι γνωστή από την κινηματογραφική ταινία του Νίκου Περάκη «Ψυχραιμία», Γιάννης Κλίνης, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Χριστίνα Μωρογιάννη, Κώστας Παπακωνσταντίνου και η Αγγελική Παπαθεμελή η οποία μαζί με τον Δημήτρη Ξανθόπουλο είναι απόφοιτοι της δραματικής σχολής του «Εμπρός» του Τάσου Μπαντή.

Τον κεντρικό ρόλο της ηθοποιού του κατεστημένου θεάτρου Αρκάντινα υποδύεται η Αγγελική Παπαθεμελή ενώ έξοχος έχει γραφτεί ότι είναι ο Δημήτρης Γεωργαλάς που ενσαρκώνει τον Τριγκόριν, έναν σαραντάχρονο φτασμένο συγγραφέα με τον οποίο συνδέεται η Αρκάντινα. Οι παραστάσεις του «Γλάρου» στο Λιθογραφείον θα ξεκινούν στις 21.30.

Κατόπιν στο "Λιθογραφείον" θα παρουσιαστεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου η μουσική παράσταση «Χωρίς μουσική» σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture