Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Νηπιαγωγός Γαρυφαλλιά Μαντζανίδου στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής στην Εκπαίδευση

Η Νηπιαγωγός Γαρυφαλλιά Μαντζανίδου στο ...

Πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία

Η Νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Δρεπάνου Πατρών Γαρυφαλλιά Μαντζανίδου συμμετείχε ως εισηγήτρια στo10th International Conference onRobotics in Education (RIE) στην Βιέννη από τις 10-12 Απριλίου με την συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών - πανεπιστημιακών απ’ όλο τον κόσμο. Η εισήγηση είχε τίτλο Educational Robotics in Kindergarten, a case study, (Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Νηπιαγωγείο, Μελέτη περίπτωσης).

Η εισηγήτρια παρουσίασε δραστηριότητες Ιστορίας και Μουσικής στις οποίες ενέπλεξε εκπαιδευτικό ρομπότ με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα οικοδόμησης προγραμματιστικών γνώσεων, υπολογιστικής και αλγοριθμικής σκέψης, που αποκομίζουν οι μαθητές προσχολικής ηλικίας με παιγνιώδη τρόπο χειριζόμενοι εκπαιδευτικά ρομπότ.

Ακολούθησε συζήτηση με τους ακροατές – ερευνητές σχετικά με το δύσκολο αυτό εγχείρημα, το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό τους και έγιναν προτάσεις συνεργασίας από πανεπιστημιακά ιδρύματα . Αφορμή για την ενασχόληση με την εκπαιδευτική ρομποτική αποτέλεσε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+KA2 με το σχέδιο BE A MASTER THINK CREATIVELY στο οποίο συμμετέχει το Νηπιαγωγείο Δρεπάνου. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή στάθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις