Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Missing People in Europe - Η p-consulting.gr στο project meeting του ευρωπαϊκού προγράμματος LOST στη Δανία

Missing People in Europe - Η p-consultin...

Σε άλλο ένα ξεχωριστής σημασίας Ευρωπαϊκό Έργο εκπροσωπεί τη χώρα μας η Πατρινή εταιρεία

Σε ένα ακόμα ξεχωριστής σημασίας Ευρωπαϊκό Έργο εκπροσωπεί τη χώρα μας η Πατρινή εταιρεία p-consulting.gr.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Έργο LOST, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οποίου πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση στις 8 και 9 Απριλίου στο Aarhus της Δανίας.

Το LOST αποτελεί ένα διετές καινοτόμο Ευρωπαϊκό Έργο (Erasmus+ KA2), του οποίου η δράση επικεντρώνεται στο ζήτημα των εξαφανίσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στα πλαίσια του οποίου, διαφορετικών εξειδικεύσεων επαγγελματίες που ασχολούνται με περιπτώσεις αγνοούμενων παιδιών και ενηλίκων, λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση που τους βοηθά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τέτοιοι επαγγελματίες μπορεί να είναι μέλη της αστυνομίας, εκπρόσωποι ΜΚΟ που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα, ψυχολόγοι που ενισχύουν τις οικογένειες, επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και πολλές άλλες ειδικότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Δανία, οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθησαν σε αυτή συμμετείχαν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 5 ωρών για εθελοντές που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία εύρεσης ατόμων που έχουν εξαφανιστεί. Την εκπαίδευση οργάνωσε η ΜΚΟ “Missing People in Denmark”, μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις που στηρίζουν την έρευνα ατόμων που έχουν εξαφανιστεί στη Δανία. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία καλύφθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της Δανίας, η οποία ετοίμασε και πρόβαλε σχετικό ρεπορτάζ https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/forsvundne-demente-et-stort-problem-dramatisk-kursus-skal-hjaelpe-sosuer

Μιλώντας με τους εκπροσώπους της p-consulting.gr στη συγκεκριμένη συνάντηση, κ. Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλο και κα. Χαριτίνη-Μαρία Σκουλίδη, μας πληροφόρησαν πως ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο, με το project LOST να προχωρά στα επόμενα βήματα υλοποίησής του που αφορούν την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας, έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι σχετικά με ένα τόσο φλέγον ζήτημα όπως είναι αυτό των εξαφανίσεων παιδιών και ενηλίκων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά