Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία εκδήλωση - παρουσίαση για τη Ρωμαϊκή Πάτρα

Μία εκδήλωση - παρουσίαση για τη Ρωμαϊκή Πάτρα

Την Τετάρτη 10/4/2019 στις 7 το απόγευμα

Εκδήλωση με θέμα "Καν’ το όπως οι Ρωμαίοι! - Παρουσίαση χώρων θέασης ρωμαϊκή Πάτρα" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 19:00 στo Bright Side, στην οδό Φιλοποίμενος 45, με την Αλεξία Μπαρδάκη, Εκπαιδευτικό – Μουσειοπαιδαγωγό και τις αρχαιολόγους Άρτεμι Μανιάκη και Σοφία Κασκαντίρη.

"Η Πάτρα μετά την ανακήρυξή της σε ρωμαϊκή αποικία από τον Οκταβιανό Αύγουστο το 14 π.Χ. απέκτησε χώρους θέασης και ακρόασης, όπως το Ωδείο και το Στάδιο, που φιλοξενούσαν ποικίλα θεάματα, όπως καλλιτεχνικούς, μουσικούς ή δραματικούς αγώνες, αλλά και δρώμενα ρωμαϊκής παράδοσης, όπως μονομαχίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι, τα εν λόγω αρχαιολογικά κατάλοιπα δίνουν χώρο, ακόμα και σήμερα, στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και αποτελούν το σημείο επαφής του παρόντος με το παρελθόν στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας. Ωστόσο, χωρίς να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι τα θεάματα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο αποτελούν «εργαλεία» της κρατικής εξουσίας και ιδεολογίας διαπιστώνουμε ότι, η σύγχρονη αχαϊκή πρωτεύουσα σε αντίθεση με τους Ρωμαίους, δεν έχει να επιδείξει αντίστοιχες υπαίθριες υποδομές.

Η παρουσίαση εστιάζει στην γνωριμία με τα δύο αυτά κεντρικά – αλλά «άγνωστα» εν πολλοίς μνημεία - μέσα από την αρχαιολογική και την ιστορική τεκμηρίωση".

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ελάχιστη κατανάλωση καφές/ ρόφημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture