Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προσοχή απάτη! Την «πάτησε» 50χρονος που του έταξαν δάνειο

Προσοχή απάτη! Την «πάτησε» 50χρονος που...

Έδωσε 3.935 ευρώ σε απατεώνα

Στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάνουν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), πρόθυμους και ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου, που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα και χρηματικά ποσά. Υπόσχονται «δήθεν», άμεσα και εύκολα, τη χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και άμεσες διαδικασίες χρηματοδότησης-εκταμίευσης και ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες να καταθέσουν χρήματα σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Φυσικά, όλα αυτά δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη με αρκετά θύματα. Το τελευταίο θύμα στην περιοχή, είναι ένας 50χρονος από τα Κρέστενα της Ηλείας, ο οποίος κατάθεσε σε  τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού 3.935 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία:

«Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος το τελευταίο δεκαήμερο, μέσω σελίδας κοινωνική δικτύωσης και με το πρόσχημα χορήγησης δανείου, έπεισε 50χρονο ημεδαπό να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού που του υπέδειξε, 3.935 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση δανείου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις